Ak-47 Olarak da bilinen Kalaşnikof, ulkesi Rusya'da Almanlarla etkili bir şekilde carpışmak icin uretildi. En buyuk ozelliği cok basit olması, herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilmesi ve cok ama cok zor bozulması olan Kalaşnikof, 2. Dunya Savaşı'nda Rusların ana silahı olarak kullanıldı.
Daha sonra da adı ulusal ordularla olduğundan daha cok teroristlerle, uyuşturucu kacakcılarıyla ve isyancılarla anılan ve yuzbinlerce kişinin olumunden sorumlu olan Kalaşnikof hakkında mucidi Kalashnikov "uyurken zorluk cekmiyorum, ne yaptıysam ulkem icin yaptım" şeklinde yorum yapıyor.
Ak-47 yıllar icerisinde evrim gecirse de, hala popularitesini surduruyor. İşte etkileyici fotoğraflarla Kalaşnikof..
İran - Irak Savaşı 1980

Fotoğraf: Henri Bureau/Sygma/Corbis
Vietnam - 1979

Fotoğraf: Bettmann/Corbis
Mikhail Kalashnikov - 1997, 50. Yıl Pozu

Fotoğraf: Vladimir Vyatkin/AP
Afganistan'da Bir Taliban Militanı

Fotoğraf: Santiago Lyon/AP
Senator Feinstein, 1999 Amerika

Ozel modifiye edilmiş bir kalaşnikofla poz veren senator, makineli tufeklere yasaklama getirilmesi konusunda sunum yaparken.. Başaramadı.
Afganistan, 2003

Afganistan Ulusal Ordusu'na mensup genc bir asker.
Fotoğraf: Tom Hanson, CP/AP
Filistin, 2000

Filistinli genc bir kız atış eğitimi alırken. Gazze'de eğitime katılan 30.000 gencten birisi.
Somalili korsanlar ve rehineleri

KaynaK
Daha sonra da adı ulusal ordularla olduğundan daha cok teroristlerle, uyuşturucu kacakcılarıyla ve isyancılarla anılan ve yuzbinlerce kişinin olumunden sorumlu olan Kalaşnikof hakkında mucidi Kalashnikov "uyurken zorluk cekmiyorum, ne yaptıysam ulkem icin yaptım" şeklinde yorum yapıyor.
Ak-47 yıllar icerisinde evrim gecirse de, hala popularitesini surduruyor. İşte etkileyici fotoğraflarla Kalaşnikof..
İran - Irak Savaşı 1980
Fotoğraf: Henri Bureau/Sygma/Corbis
Vietnam - 1979
Fotoğraf: Bettmann/Corbis
Mikhail Kalashnikov - 1997, 50. Yıl Pozu
Fotoğraf: Vladimir Vyatkin/AP
Afganistan'da Bir Taliban Militanı
Fotoğraf: Santiago Lyon/AP
Senator Feinstein, 1999 Amerika
Ozel modifiye edilmiş bir kalaşnikofla poz veren senator, makineli tufeklere yasaklama getirilmesi konusunda sunum yaparken.. Başaramadı.
Afganistan, 2003
Afganistan Ulusal Ordusu'na mensup genc bir asker.
Fotoğraf: Tom Hanson, CP/AP
Filistin, 2000
Filistinli genc bir kız atış eğitimi alırken. Gazze'de eğitime katılan 30.000 gencten birisi.
Somalili korsanlar ve rehineleri
KaynaK