Bursalı ciftci Fırat Turus girdi maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle bu yıl beklediği geliri elde edemeyince iflas etti. Sosyal medya uzerinden duyuru yapan ve borclu olduğu kişilere seslenen Turus yaptığı acıklamada şu ifadeleri kullandı:

“18/08/2019 tarihinden itibaren ciftcilikten batmış bulunmaktayım. Alacağı olan tum herkese borcumu odeyeceğim. Durust olmaktan hic vaz gecmedim. Bunu da atlatacağıma inanıyorum. Zamana ihtiyacım var. Bu yıl benim gibi calışarak batan tum ciftci arkadaşlarıma Allah sabırlar versin. Borc bir şekilde odenir. Canımız sağ olsun. Bizi bu duruma duşurenler utansın. Allah herkesin yardımcısı olsun…” ifadelerini kullandı.

“BİZİ BU HALE DUŞURENLER UTANSIN”
İflas eden ciftci Fırat Turus daha sonra bir paylaşım daha yaparak şu ifadelere yer verdi: “Para kazanamadığıma yanmıyorum. Yavrularım tarlada tezeklerin ustunde alın teri doktu. Guneşin alnında emeğimizin karşılığını alamadık. Bu sezon ciftcilik tamamen bitmiştir. Arkadaşımız calışarak batmış. Hepimiz bu şekilde bu yıl battık. Bizi bu hale duşurenler utansın. Bu saatten sonra ciftciliği bıraktık. Bundan sonra oturup onu yaptık, bunu yaptık diyenler var ya, bol bol asfalt yerler artık. Biz bittik…

tarimpusulası