Erzincan İl Tarım ve Orman Mudurluğu, Erzincan'ın meşhur kuru fasulyesinin ekim alanlarını ve uretimini artırmak amacıyla yaptığı calışmaları aralıksız surduruyor. İl Mudurluğunun gectiğimiz yıl hazırlayarak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Uretim Genel Mudurluğune sunduğu şeker tipi kuru fasulye uretim demonstrasyonunun kabul edilmesi ve finanse edilmesinin ardından 2019 yılı uretim sezonunda deneme ekimleri yapılan kuru fasulye alanlarında buyuk başarı sağlandı.
Erzincan İli Merkez İlcesinde kuru fasulye uretiminin yoğun olarak yapıldığı yerler olan Mollakoy, Yalınca, Karatuş, Bahcelikoy, Catalarmut koylerinde başlatılan demonstrasyon calışmaları başarı ile sonuclandı Mollakoy Beldesinde duzenlenen hasata katılan Tarım ve Orman İl Muduru Murat Şahin, amaclarının il genelindeki kuru fasulye ekim sahaları ve uretimi artırmak olduğunu soyledi.

Demonstrasyon calışması hakkında bilgi veren Erzincan İl Tarım ve Orman İl Muduru Murat Şahin, "2019 yılında Erzincan'da 5 koyde 25 ciftci ile 125 dekarlık alanda gercekleştirilen 5 pilot bolgede demonstrasyon alanları kurulan ve ciftcilerimizin kuru fasulyeyi birebir gormesi sağlanmıştır. Bu kapsamda kuru fasulye tohumu, bakteri aşılaması yapılmış ve ekimi yapılacak tarlalardan toprak numunesi alınmış ve sonuclarına gore gubre tavsiyesinde bulunulmuştur. Teknik personelimizce her bir tarlayı surekli gozetim altında tutularak hastalık ve zararlılara karışı daha onemler alınmış ve kuru fasulyede onemli verim artışları sağlanmıştır. Erzincan İl Tarım ve Orman Mudurluğu olarak boyle bir proje uygulamamızdaki asıl amac, Erzincan'ın one cıkan tarımsal urunleri arasında yer alan ve gerek kalitesi gerekse lezzeti ulkemizin bircok koşesinde bilinen kuru fasulyemizin ekim alanlarını ve uretimini artırarak Erzincan'a sağlanan katma değerin artırılmasıdır" dedi.

tarımpusulası