TOPRAK Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) Ordu'da yeni sezon fındık alımına başlandı. TMO Genel Muduru Ahmet Gurdal, Giresun kalite fındığın kilosu 17, levant kalite fındığın ise 16,5 liradan alınacağını soyledi.
TMO tarafından Ordu'nun Unye ilcesinde, yeni sezon fındık alımına bugun başlandı. Sistem uzerinden randevu oluşturan ureticiler, fındıklarını TMO alım noktasına goturdu. TMO gorevlileri de ilk olarak fındık cuvallarından numune aldı. Yapılan incelemede, Erdal Gundoğdu'ya ait fındık 54 randıman geldi. Yuzde 5 nem oranı cıkan fındık icin ureticiye, kilo başına 17,95 lira odeme yapılacak.
TMO Genel Muduru Ahmet Gurdal, fındık alımıyla ilgili duzenlenen programa katılarak, yeni sezonla ilgili değerlendirmede bulundu. TMO olarak Giresun kalite fındığını kilosu 17, levant kalite fındığını ise 16,5 liradan alacaklarını belirten Gurdal, Kurban Bayramı oncesi butun hazırlıkların yapıldığını soyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık fiyatını acıkladığını hatırlatan Ahmet Gurdal, "Levant kalite 16,5, Giresun kalite fındığı 17 lira. Ureticilerimizi mutlu eden fındık geleceğine umit veren fiyat değerlendirmesi oldu. Hayırlı olmasını diliyorum. Elbette TMO olarak biz bayramdan once butun hazırlıklarımızı bitirmiştik. Hasadın başlamasından once tum depolarımızı yaklaşık 200 bin ton fındık alacak şekilde hazırlamıştık. 33 noktada 60 ekiple alım yapacağız. Butcemiz hazır. Ozellikle ciftcilerimize işlerinin kolaylaşması icin mesaj vermek istiyorum. Ciftcilerimizin sıra beklemesini ya da zorluk cekmesini istemiyoruz. Bunun icin randevu sistemi uygulamaya başladık. Randevu sisteminde bizim internet uzerinden ya da şubelerimizden, alım noktalarına başvurarak randevu alabilirler. TMO'nun rakamları referanstır. Bu fiyatın altında ve ustundeki rakamlarla bu işin ticaretini, ihracatını yapan sektorun de katkısıyla guzel hasat sezonu tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Turkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yonetim Kurulu uyesi Arslan Soydan ise "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın acıkladığı fındık fiyatın ozellikle hasattan once yapılması ureticilerimiz tarafından olumlu bulunmuştur. Fındık hasadı devam ederken bile TMO'nun alımlara başlaması memnuniyet vericidir. Bizim icin bu cok onemli. Ben ureticilerimize seslenerek TMO'nun kriterlerine uygun fındıklarını hazırlasınlar, diyorum" dedi.

TMO'nun Turkiye genelinde 33 noktada 60 ekiple fındık alımını surdureceği belirtildi.

tarımpusulası