MERSİN'in Silifke ilcesinde, 20 yıl once, yaz gunlerinde guneşten korunmak icin evinin bahcesine cam fıstığı fidanı diken Abdurrahman Serin (70), ilk hasadında 40 bin TL kazandı. Silifke'nin Ozturkmenli Mahallesi'nde yaşayan, emekli ciftci Abdurrahman Serin, 1999 yılında, golgesinden faydalanmak icin evinin bahcesine 4 cam fıstığı fidanı dikti. Gecen yıla kadar ağac golgesi sayesinde ferahlayan Serin, evine gelen misafirinin uyarısıyla cam fıstıklarını toplayıp, satmaya başladı. Serin, ilk hasadında 200 kilogram cam fıstığı elde etti. Fıstığın kilosunu 200 TL'den satarak, 40 bin TL kazanan Serin, bu yıl 300 kilogram fıstık hasat etmeyi hedefliyor. Kozalakları şubat ayında topladığını, yaz boyunca da kuruttuğunu anlatan Abdurrahman Serin, "Kurudukca kendiliğinden acılıyor. Acıldıktan sonra topluyoruz ve suyun icine koyuyoruz. İci boş olanlar suyun yuzune cıkıyor, onları atıyorum. İlk yıl 200 kilo ic fıstık sattım ve kilosuna 200 lira verdiler. Şimdi de iclerini cıkarmaya başlayacağız. İnşallah guzel para kazanacağımızı duşunuyorum. Dokulup giden fıstıklardan yıllar sonra para kazanıyoruz, kozalakları da sobamızda yakıyoruz. Fıstıkla birlikte 200 zeytin ağacı dikmiştik, keşke cam fıstığı dikseymişim. Masrafı yok, ilacı yok guzel para etti. Bu yıl yaklaşık 300 kilo satış yapmayı hedefliyoruz" dedi.
tarımpusulası