Dunyada zayıf ve kısa boylu olarak bilinen Cinlilerin ekonomik gelişmelere paralel olarak artan yaşam standartları nedeniyle boylarının uzadığı ve kilolarının arttığı acıklandı.

Cin Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı bir rapora gore, Cinli cocuklar 30 yıl oncesine oranla ortalama 6 santim uzarken, kiloları da yaklaşık 3 kilogram arttı.

Raporda, 6 yaşındaki erkek cocukların boy ortalamalarının 1975'te 112,3 santimetre iken şu anda 118,7 santim olduğu kaydedildi. Aynı yaştaki kızların boy ortalaması ise 30 yılda 6 santim arttı. Araştırmanın başkent Pekin, doğudaki finans ve ticaret merkezi Şanghay şehrinin de aralarında bulunduğu buyuk şehirlerde ve kırsal kesimdeki 138 bin 775 cocuk uzerinde yapıldığı kaydedildi. Bakanlığın bu anketi 1975'ten bu yana her 10 yılda bir yaptığı bildirildi.

Cin halkının gecmiş yıllarda aclık ve sıkıntı cektiği belirtilirken, son yıllarda gelir artışı ve besin değeri yuksek gıdalar aldığı dile getirildi. Ankete gore erkek cocukların kilo ortalamalarının da 30 yılda 3 kilogram artışla 21,7, kızlarda ise 2,7 kilogram artışla 20,8 kilogram olduğu acıklandı.