Sivas'taki Selcuk Anadolu İlkoğretim Okulu oğrencileri tarafından acılan ve oğrencilerin buluşlarının yer aldığı sergide, 12 yaşındaki Y.A.`elektrikli işkence aleti' yaptı. Kucuk oğrenci, yaptığı işkence aletini, genellikle kucuklerin gezdiği sergide, her ziyaretciye ayrıntılarıyla anlattı. Y.A., Amerikada elektrikli sandalye ile idam yapılmasından esinlenerek bunu yaptığını soyledi. Haberin yayınladığı sırada CNN Turk'te Ciğdem Anat'ın sunduğu Ajans programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı da gordukleri karşısında şaşkınlığa duştu.
İl Milli Eğitim Mudurluğu onayıyla kentin en işlek merkezi konumundaki Kongre Muzesi bahcesinde, Selcuk Anadolu İlkoğretim Okulu tarafından, sergi acıldı. Sergide, oğrencilerin fen bilgisi derslerinde yaptıkları araclar yer aldı. Yağmuru haber veren cihazdan, kulağın sesi nasıl duyduğunu ve beyne ses dalgalarını gonderdiğini gosteren cihaza kadar, yaklaşık 40 calışma yer aldı. Fen Bilgisi oğretmeni Hasan Altınsoy gozetiminde derslerde yaptıkları calışmalarla hazırlanan sergide, 12 yaşındaki 6-D sınıfı oğrencisi Y.A.'nın yaptığı minyatur `Elektrikli İşkence Aleti' gorenleri hayrete duşurdu. Sergide, tum oğrenciler calışmalarının başında durarak, her ziyaretciye eserlerini tanıttı. Elektrikli işkence aleti yapan Y.A. da yaptığı cihazı ayrıntılarıyla anlattı. Sergiyi gezen kucuk oğrenciler de uzerinde tanıtıcı `Elektrikli işkence sandalyesi' yazılı bu cihaza korkuyla baktı.
Annesi ev kadını olan babası Ahmet A. ise İl Sağlık Mudurluğu'nde Eczacılık Şube Muduru olan Y.A. bu aleti, `ilginclik olsun' diye yaptığını belirterek, "İnsanların oldurulmesine karşıyım'' dedi