Avrupa uzay kurumu(ESA),Mars'a yapılacak seyahat provası icin gonulluler aranıyor.ESA'dan yapılan acıklamaya gore,kızıl gezegene yapılacak seyahatin gonulluleri 2 yıl calışacak.ESA ile Rusya biyomedikal Problemler Enstitusu,kızıl gezegenin koşullarıyla insanların nasıl baş edeceğini anlatmak icin, Mars'a yapılacak 520 gunluk seyahatte 6 kişilik murettebat gorevlendirmeye karar verdi.Başvuru formları ise www.spaceflight.esa.int/callforcandidates adresinden elde edilebileecek.

ilk yorumu ben konuyun icine yapayım:Aynı bizim o yunan,turk fener,galatasaray mucadelelerinin yapıldığı ada gibi bi konu.Adamları alıyolar Dunya'nın bir ucuna goturuyolar,sanki Turkiye'de yer kalmadı,ada falan yok burda....Mars'a giderken bide kameraman alırlar yanlarına,yarışmalar falan yaparlarduşunsenize şole laflar geciyor:
''evet su anda mars'ta dokunulmazlık yarışı butun zorluğuyla suruyor''
''Şimdi marstaki yunan adasında(sanki cok su varda ada yazdım)yemek arama telaşı var.(ara ara cok bulursun)
''Hadi Duygu şu suları zıplayamadan getirebilirmisin?duygu:burada yerr cekimmiiii yokmuşşş..lutfen beni haftanın zayıfı secin ben bırakmak istıyoooommmm..uhuhuhuhuh

nese yine cok gaf yaptım....

El yapımıdır ,hicbir şekilde kopyala yapıştır yoktur..

emeğe saygı,

neymiş Mars'taki zorlukları anlatıcakmışlar,,pilot aile sececekler