Unlu avukat Petrocelli nin kaybettiği tek dava...

Unlu bir futbolcu karisini oldurmekle suclanıyordu..Futbolcu yakalanmıştı... Ama karisinin cesedi ortada yoktu..

Duruşma Amerikan filmlerindeki gibiydi.. Futbolcu sanık sandalyesinde oturuyordu..

Kucak dolusu parayla tuttuğu avukatı juriyi ikna etmeye uğraşıyordu:

"Sayın juri, muvekkilimin sucsuz olduğuna yurekten inanıyorum.. Buna az sonra sizler de inanacaksınız.. Neden mi? Bakin, simdi 1'den 10'a kadar sayacağım ve muvekkilimin oldurduğu iddia edilen karisi bu kapıdan iceri girecek.. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..."

Butun juri kapıya dondu... Kimse girmedi iceri.. Avukat bir savunma dehasıydı; oldurucu hamlesini yaptı..

"Bakin, siz de kadının olduğune inanmıyorsunuz.. Cunku hepiniz iceri girecek diye kapıya baktınız.. İste kararı

Buna guvenmenizi talep ediyorum.."

Juri, unlu futbolcuyu suclu bulduğunu bildirdi ve dava bu şekilde sonuclandı.. Mahkeme cıkısında avukat, bayan juri başkanına yaklaştı:

"10'a kadar saydığımda siz de diğer uyeler gibi kapıya bakmıştınız.. Neden boyle bir karara imza attınız?"

"Doğru" dedi juri başkanı; "Ben de kapıya baktım, ama muvekkiliniz kapıya bakmıyordu !...