Suphesiz, bir seri katil tarafindan yazilan en hasta mektup, yamyam cocuk katili Albert Fish’in 1928 yilindaki on iki yasindaki kurbani Grace Budd’in annesine 8 yil sonra 1934 ‘te yazdigi mektuptur. Buyuk sanstir ki Bayan Budd okuma yazma bilmiyordu ve boylelikle bu rezil mektubu okuma dehsetinden kurtulabilmisti. Bu mektubun asli bu gun sanatci Joe Coleman’in koleksiyonundadir.
Cok Sevgili Bayan Budd,
1894’te bir arkadasim Steamer Tacoma gemisinde denizci olarak denize acilmisti. San Francisko’dan Hong Kong’a gitmek uzere yola cikmislardi. Limana varinca iki arkadasi ile karaya cikmislar ve cok icip sarhos olmuslar. Dondukleri zaman geminin limandan ayrildigini gormusler. Bu sirada orada kitlik hukum surmekteymis. Etin kilosu 2-6 dolar arasindaymis. Cok fakir olanlar arasinda aclik sikintisi o kadar buyukmus ki digerlerinin acliktan olmesini onlemek amaciyla 12 yasindan kucuk tum cocuklar, et olarak pazarlanmalari icin kasaplara satiliyorlarmis. Herhangi bir kasaba gidip pirzola, biftek, kusbasi isteyebilirmissiniz. Ciplak bir cocuk vucudunun bir kismi onunuze getirilir ve istediginiz parcalari kestirebilirmissiniz. Bir kizin veya oglanin kalca kismi, en lezzetli bolummus ve dana kotlet olarak satilan en pahali etmis. John orada cok uzun kalmis ve insan etine karsi bir duskunlugu olusmus. New York’a donunce biri 7 digeri 11 yasinda iki oglan cocugu calmis. Onlari evine goturup soymus ve bir dolaba kapamis. Sonra tum giysilerini yakmis. Her gun etlerinin iyi ve yumusak olmasi icin onlara iskence yapip dovmus. Once 11 yasindaki oglani oldurmus, cunku onun poposu daha tombul ve tabi ki daha etliymis. Kafasi, kemikleri ve bagirsaklarindan baska vucudunun her bir parcasini pisirip yemis. Firinda pisirmis (tum popsunu), haslamis, kizartmis ve kusbasi yapmis. Kucuk oglana da ayni seyleri yapmis. Ben o zamanlar 409 Dogu 100. Sokak’ta oturuyordum. Bana insan etinin cok lezzetli oldugunu o kadar sik soylemisti ki ben de tatmayi aklima koydum. 3 Haziran 1928 Pazar gunu sizin 406 Bati 15. Sokak’taki evinize geldim, peynir ve cilek getirdim. Oglen yemegini birlikte yedik. Grace, kucagima oturdu ve beni optu. Onu yemeyi aklima koydum. Onu bir partiye goturecegimi soyledim. Siz de evet gidebilir dediniz. Onu Westchester’da daha once gozume kestirdigim bos bir eve goturdum. Oraya vardigimizda ona disarida beklemesini soyledim. Kir cicekleri toplamaya basladi. Yukari ciktim ve tum giysilerimi cikardim. Cikarmasaydim uzerlerine kanin bulasacagini biliyordum. Her sey hazir olunca, pencereden onu cagirdim. O odaya girinceye kadar bir dolapta saklandim. Beni ciplak gorunce aglamaya basladi ve merdivenlerden inmeye calisti. Onu yakaladim ve o da bana annesine sikayet edecegini soyledi. Once onu tamamen soydum. Nasil da tekmeledi, isirdi ve tirnakladi. Bogazini sikarak onu oldurdum ve sonra da etlerini odama goturebilmek icin ufak parcalara boldum. Pisirdim ve yedim. Firinda pisen kucuk poposu oylesine yumusak ve tatliydi ki. Tum vucudunu yemem dokuz gun surdu. Ona tecavuz etmedim, ama istesem bunu yapabilirdim. Bir bakire olarak oldu.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Unlu Seri Katil _ALBERT FİSH_ in yazdığı en HASTACA mektup