arkadaşlar merhaba ben 2 tane cok onemli olay duydum paylaşmak istedim...
bundan 30 yıl kadar once canakkalede bir asker nobetteymiş ve nobetin olduğu yerde 1000 lerce şehitimizin olduğu bir duvarın yanındaymış....
neyse askerin ufak tuvaleti gelir ama nobet yerinden ayrılamayacağı icin gidemez kendini kasar durur. uzerinden biraz sure gectikten sonra bir ses gelir ''Ataturkun Evladı Sen Git Silahın Bize Emanet'' neyse asker ilk baştan inanamaz duyduklarına ama birkackere dha duyunca dayanamaz ve silahını nobet kulubesinin yanına dik bir şekilde dayar, neyse askerimiz tuvalete gider ve bu sırada nobetci cavuş ve devriye gelir tabi cavuş askeri goremeyince kuplere biner ve askerin '' askerin silahını alayımda kayboldu sanıp yanıma gelsin bende bu sırada ceza veririm der'' cavuş uzanır silaha ama ne kadar uğraştıysada kıpırdatamaz, askerlere emir verir ama askerlerde kıppırdatamaz. sonra bizim er gelince hic bişi olmamış gbi silahı omzuna takar ve cavuşuna selam verir sonra cavuşu tam bunun azına s.....ken olayı anlatır ve cavuş olaya inanr cunku burda her nobet tutan askerin başına en az 1 olay gelmiştir bunun gbi...
Bu olay gercektir arkadaşlar...........
Diğer olayımız ise şudur...
Hz.Omer zamanında bir adam varmış boyu 2m bileği herkesten sağlam kılıcıyla vurduğunu 2 ye bolen, hic bir yiğidin yıkamadığı hatta 5 tane kendisi gbi adamı 1 cırpıda yere yıkan bir adam. ama bu adamın coook gunahı varmış ki bu adamın cennete gitmesi gbi bir konu olamazmış, kesin cehennemlik yani. bu adam bi koprunun başında dururmuş , koruden her gecenden ozamanın parasıyla atıyorum 60 altın alırmış neyse bi gun adamın biri gelio pparayı vermeyi kabul etmiyor ve onu tek hamlede olduruyor.. gunler boyle gecerken bir gun simsiyah atın ustunde altın zırhlı altın kılıclı babayiğit bu adamda aynı bizim kopprunun bekcisi gbi bir adammış. tam koruden gecerken bizim adam onune cıkmış ve bundan para istemiş , atlı adam vermem demiş ama bizimki ısrarlı, o vermem dio bizimki alacam dio flm flm derken kılıclar cekiliyor ve bzimki 2 hamlede atlının boynunu koparıyor.. Ve Bu adam hic bilmeden cennetlik oldu sevaba girmiş , herkes neden diye soracak...
Cevabını vereyim cunku bu adam kopruden gecip Hz.Omer'i Oldurmeye gdiyormuş onun icin gorevlendirilmiş..........
Umarım beğenmişsinizdir hepsini kendim yazdım alıntı değildir bana anlatılanları aktarmaya calıştım kendimce...
Okuduğunuz icin teşekkurler...
Saygılarımla
ALINTIDIR..
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- İki Tane İlginc Olay (Daha Anlamlı Başlıklar Edit Suqunet)