Teroristbaşı Abdullah Ocalan'ın 16-21 Şubat 1999 Tarihleri Arasında Alınan İfadesine İlişkin Tutanak
(İfade Tutanağı Teroristbaşı A.Ocalan Tarafından İmzalanmıştır)
Tarih : 27 Nisan
Kaynak : Gmail
Sanık : Abdullah OCALAN : Omer oğlu, Oveyş'den olma, 1949 Urfa doğumlu, aslen Urfa ili, Halfeti İlcesi Oveyşli koyu nufusuna kayıtlı. Yasadışı PKK teror orgutu lideri olan ve ulke topraklarından bir kısmını ayırarak bağımsız bir Kurt devleti kurarak silahlı eylemlerde bulunan Ali Fırat ve APO (K) adlı Abdullah Ocalan'ın sanık olarak alınan ifadesidir.
AMERİKA
A. KANADA
Bazı sempatizan gruplar var. Ozellikle İran'dan giden nufus vardır. Kucuk bir temsilciliğimiz bulunmaktadır.
B. ABD
Amerika bizi ve Turkmenleri ezdi. Barzani ve Talabani'yi devlet yapmaya calışıyordu. Amerika 40 yıldır Kurtler uzerinde Barzani'yi yuceltmeye destek cıkıyor. Barzani ve Talabani beni kesinlikle istemiyorlardı. Bu konuda Suriye de destekledi. Irak'ta Başbakan Yardımcısı kanuna gore Kurt olur. Amerika yardımcıyı destekler ve one cıkarır. Irak'ta bir Kurt Devleti'nin kurulması butun cevre ulkeleri etkiler. Amerika'nın Irak'ta Saddam'ı devirmesi icin Kuveyt destek veriyor. Benim buraya gelmemde Amerika caba gosterdi ve Yunanistan'ın da bariz desteği vardır. Bu da Amerika ve Yunanistan'a Turkiye ile 50 yıl daha bunun politikasını yapma imkanı sağlayacaktır. PKK olarak Amerika ile ilişkilerimizi geliştirmek icin Akın (K) KÂni Bulan tarafından teklifler goturuldu. Amerika bizim tekliflerimize ılımlı yaklaşmadı. Amerika'dan Şam'a Senator eşi Bayan Portır 1996 yılı icerisinde geldi. Bizimle goruştu. Mesajlarımı kendisine ilettim ve Amerika'ya mesaj yolladım. İlişkileri geliştirmek istiyordum. Bu ikisinden mesaj gelmedi. Daha sonra bunlar K.Irak'a gittiler. PKK'dan en uzak duran, mesafeli olan ulkedir. Ama ust duzeyde bir politik olay olarak değerlendirilip bir politika cizgisi belirlemektedir. Eski bir buyukelci olarak Irak'ta calışmış bir diplomat son gunlerde benim yanıma geldi. Mesajlarımı anında ABD ve İngiltere'ye bildireceğini belirtti. ABD'de Akın Derneği iyi işliyor. Ayrıca KÂni'nin enformasyon burosu var. ABD'deki kuruluşlar Kurt politikasında raporlar duzenlemek icin calışıyorlar. Ermeni lobilerini calıştırın diye cok uğraştık. Ancak olmadı. Yunanistan'la da bu konuda cok tartıştık. Washington anlaşması bu sefer cok ciddidir. 1992'deki uygulanmamış olabilir. Ancak bu sefer cok ciddidir. Anlaşma temelinde benim bertaraf edilmemdi. Cunku PKK mirası ile boşluğu doldurma, boylelikle Turkiye'nin kızıp savaş acmasını onlemiş oluruz şeklinde bir politika izlenmiştir. ABD bununla aynı zamanda Turkiye'nin dayatmalarını gozonune almıştır. Buna Turkiye'nin cıkarları ile ABD'nin stratejik cıkarları temelinde yaklaşılmıştır. ABD politikalarını Kurtlere yonelik olarak anlaşmayı kalıcı, koklu bir oluşum ile işler hale getirmek icin kullanacaktır.
C. KUBA
Bir iki defa kulturel etkinliklere bir grup genc gonderdik. İlişki bu kadardır.
D. GUNEY AMERİKA
22. PKK'NIN SİLAH KAYNAKLARI NELERDİR?
Silahlar Korfez Savaşı sonrasında Irak'ta meydana gelen pazarlardan sağlanıyor. Korfez Savaşı hemen oncesinde Irak yonetiminden hediye olarak cok az miktarda silah yardımı aldık. Korfez Savaşı sonrası ise silah kaynağı oluşan pazarlar ile Turkiye'ye gelen peşmergelerdir. SAM-6/SAM-7 fuzeleri 1990'dan sonra Korfez Savaşı'nda alındı. Diğer fuzeler Yunanistan aracılığı ile (Strella) alındı. Fuzeler gemilerle tuccar malı icerisinde Korfez uzerinden K. Irak'a getiriliyordu. Sırbistan'da Strella (Kosova-Bosna) eğitim kampları var. 20 adet Strella alındığını biliyorum. SAM-6 ve SAM-7 fuzeleri sağlıklı kullanılamadı. Strella'ların tanesi 18.000 dolar karşılığında satın alındı.
11. ORTADOĞU
A. LİBYA
Burada calışan Turk işcilerden toplanan 500 bin dolar meselesi vardı. Eskiden ilişkilerimiz vardı. İşcilere dayalı ozellikle maddi ilişkiler. Bunun yanında eleman kazandırma da oluyordu. Libya yonetimi demec vererek siyasi alanda katkısı oldu. Pratikte bize arac, gerec, silah ve malzeme vermediler. Neden vermediklerini bilmiyorum. Benim Suriye'den ayrıldığımda orada bir grup sempatizan kadro vardı. Ben Suriye'den ayrılınca onlar gozaltına alındı. Bizi de bu surec icerisinde davet etmediler.
B. SUUDİ ARABİSTAN
Suudi Arabistan ve Libya'da işciler azaldığı icin kadro gondermiyoruz. Suudi Arabistan'da illa bir Emir'in kabul etmesi gerekiyor. Ancak bunu bulamadık. Buradaki faaliyetimiz oldukca cılız kalmıştır. Bazı katılımlar oldu. Yılda 100-150 bin dolar kadar katkıları oluyordu. Bu maddi gelir sadece oradaki emekcilerin katkısı ile oluyordu. Burada birkac lokanta acıldı.
C. KUVEYT
Folklor nitelikli etkinlikleri var. Yonetimin bize bakış acısı yoktur.
D. MISIR
El Ezher Universitesi'nde okuyan bir grup sempatizan kadromuz bulunmaktadır.
E. BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
F. KUZEY YEMEN
G. DİĞERLERİ
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- $ok $ok $ok abdullah ocalanin mahkemedeki cevablari..hepsi dkk. ama sirayla ins...