Beş yıl once 3 bin dolarlık şık takım elbiselerle dolaşan, Christian Dior ve Ford’un reklam kampanyalarını duzenleyen bir şirket yoneticisi, şimdi Starbucks’ta kahve yapıyor, tuvaletleri temizliyor.
Ancak, halen saatine 10 dolara calışan Michael Gates Gill’in kaleme aldığı "Starbucks Hayatımı Nasıl Kurtardı" adlı kitap New York Times’ın "bestseller" listesine girdi. Oscar odullu unlu aktor Tom Hanks ise, Michael Gates Gill’i beyaz perdede canlandırmaya hazırlanıyor.
Ferrari gibi
Yale Universitesi mezunu Gill’in duşuşu beş yıl once New York’ta başladı. 63 yaşındaki Michael Gates Gill’e, bir kahvaltıda, "Senden daha az paraya calışacak olan gencler var. Kusura bakma" denildi. Gill, şimdi gulerek, "Asla kahvaltıya gitmeyin. Mafya gibi. Donuş yok. Oradan cıkıp hungur hungur ağladım" diyor. Gill, bu olayın ardından da eşinden boşandı, danışmanlık şirketini kapattı ve beyninde bir tumor olduğunu oğrendi.
Ancak, herşey, beş yıl once bir gun, Gill’in Starbucks’ta kahve icmeye girmesiyle değişti. Bir yonetici, "Burada calışmak ister misiniz?" diye sordu. Gill, hic duşunmeden "evet" dedi. Beş cocuk babası, Yale Universitesi eğitimli Gill, "Hálá bazı kahve ceşitlerini yapmakta gucluk cekiyorum, ama cok iyi temizleyiciyim. Tuvaleti bir Ferrari gibi parlatıyorum" dedi. Michael Gates Gill, anılarını "Starbucks Hayatımı Nasıl Kurtardı" adlı kitapta anlatıyor. (Hurriyet)