Manisa´nın Alaşehir İlcesi´nde sağlık karnesine yanlış doğum tarihinin girilmesi nedeniyle 1006 yaşında gorunen Mustafa Cağatay Gungoren´in (13), ´´18 yaşını gectiği´´ gerekcesiyle tedavisi yapılamadı. Alınan bilgiye gore, Alaşehir İlce Belediyesi´nde itfaiye gorevlisi olarak calışan Metin Gungoren (52), SSK´dan aldığı sağlık karnesi ile 25.03.1993 doğumlu oğlunun goz rahatsızlığı nedeniyle Alaşehir Devlet Hastanesi´ne başvurdu.
Ancak yapılan işlemler sırasında sağlık karnesinde doğum tarihi 01.01.1000 olarak gorunen Mustafa Cağatay Gungoren´in ´´18 yaşını gectiği´´ gerekcesiyle tedavisi yapılamadı. Cağatay´ın babası Metin Gungoren, AA muhabirine, karneyi en son Manisa SSK İl Mudurluğu´nde gecen yıl yenilettiğini, ancak yanlış girilen tarihin farkında olmadığını belirtti. Goz rahatsızlığı bulunan oğlunu, Alaşehir Devlet Hastanesi´ne goturduğunu anlatan Metin Gungoren, ´´İlk kayıt işlemleri sırasında oğluma bakılamayacağını soylediler. Cunku oğlum, sağlık karnesinde 1006 yaşında gorunuyormuş. Dolayısıyla oğlum 18 yaşını gectiği icin baktıramadım´´ dedi.
Bugune kadar fark etmediği sağlık karnesindeki yanlışlığı gorduğunde ´´gozlerine inanamadığını´´ belirten Gungoren, hemen Manisa SSK´daki yetkililerle bağlantı kurduğunu soyledi. Yetkililerin, karneyi getirmesi halinde yanlışlığın duzeltileceğini bildirdiklerini kaydeden Gungoren, Alaşehir Nufus Mudurluğu´ne giderek nufus kayıt orneğini cıkarttığını ifade etti.
Gungoren, şunları kaydetti:
´´Şimdi Manisa´ya giderek, yanlışlığı duzeltmeye calışacağım. Ancak benim yaşadığım bu olumsuz olay, ilcemizde yaşanan tek olay değil. Daha once de bu tur durumların cok yaşandığını duymuş ama inanmamıştım. Şimdi kendi başıma geldi. C****iz gideceğim. İşten izin almak zorunda kalacağım ve saatlerce kuyrukta bekleyeceğim. Cebimden para harcayacağım. Bu arada oğlumun tedavisi de gecikecek. Bunlar bir ihmal ve dikkatsizliğin cezasını biz cekiyoruz. Lutfen gorevliler işlerini yaparken daha dikkatli olsunlar.´
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 1006 yaşında'ki cocuk