Bir gun adamın teki bir emlakcıya gitmiş ve tepede gorduğu satılık evin fiyatını sormuş.. Emlakcıda ''elimde daha guzel ve ucuz evler var.. Ustelik o ev değerinden cok yuksek fiyata satılıyor daha iyi bir ev onersem istemezmisin'' demesine rağmen,adam ''teşekkur ederim ama o ev kucukluğumden beri istediğim hayalimdeki ev turu.. Gozlerden uzak olması en onemli etken bugune kadar hep kalabalık ortamlarda calıştım calıştım calıştım.. Artık bundan sonra biriktirdiğim paramla boyle bir eve sahip olmak ve kalan hayatımı boyle sakin bi yerde gecirmek istiyorum'' demiş.Emlakcıda adama '' o ev yaşlı bir bayana ait ve ev icin cok yuksek fiyat istiyor,hem evin bir cok yeri kırık dokuk catısında buyuk hasar var ve bahceside calı cırpı icinde sonra pişman olursanız beni suclamayın,gerekli uyarıyı yaptım'' demiş.. Adam merak etmemesini soylemiş ve yaşlı bayana telefon acıp onunla goruşmeye gittiğini soylemesini istemiş. Adam emlakcıdan cıkıp eve gitmiş.. Evin onune geldiğinde gercekten emlakcının dediği gibi ev ve bahcesi perişan haldeymiş.. Kapıda yaşlı kadın belirmiş ve adamı eve davet etmiş.. Adam iceri girmiş,eve eskiliği simgeleyen keskin bi koku hakimmiş ve evin icide perişan haldeymiş.. Salonda oturmuşlar ve konuşmaya başlamışlar.. Yaşlı kadın '' bu ev 100 yılı aşkın bir ev ve aslında satmayada gonullu değilim hem fazla konuşmayı ve pazarlığıda sevmem bu ev icin 1.000.000 dolar istiyorum'' demiş.. Adam buyuk bir şaşkınlıkla '' Ne ? 1.000.000 dolar mı ? Bu eve bu para ama cok fazla fiyatın bu kadar yuksek olacağını ummuyodum biraz indirim yapsanız yada odeme planını bir şekilde halletsek olmazmı ? '' demiş caresizce.. Yaşlı kadında '' size pazarlık sevmediğimi soyledim 1.000.000 dolar ve peşin demiş..'' Adam '' lutfen bi kolaylık yapsanız inanın bu aralar nakit olarak sıkışığım ama..'' adam sozunu bitirmeden,yaşlı kadın '' Lutfen!! O zaman sizi kapıya kadar geciriyim'' demiş.. Adamda terli ve sıkkın halde '' OFFF Tamam... İstediğiniz miktarı vericem'' demiş.. Kadın gulumseyip oturduğu yerden kalkmış ve memnun bir şekilde '' iyi o zaman size soğuk bir limonata getiriyim hem serinleriz hemde icerken sohbet ederiz'' demiş.. Mutfakta baya oyalandıktan sonra soğuk limonata getirip adama ikram etmiş yerine oturmuş ve sohbet etmeye başlamışlar.. Yaşlı kadın '' o kadar parayı boyle bir eve vermeye neden razı oldunuz oğrenebilirmiyim?'' demiş.. Adamda '' evet biraz eski olduğu ve baya bi ihtiyacı olduğu belli ama bilmiyorum bu eve cok ısındım.. cocukluğumdan beri hep boyle evde oturmayı istemiştim o yuzden,peki siz neden bu kadar fiyat istediniz evin halini bilip'' diye sormuş.. Yaşlı kadında ''bu ev bana olen oğlumu hatırlayor,o burda doğdu burda buyudu ve burda oldu.. Ama gunden gune onu ozleyip hayaliyle yaşayıp her gun olmektense evi satmaya karar verdim.. Satmakta istemiyorum aslında ama istediğim parayı veren olursa sizin verdiğiniz kadar insan kolaylıkla herşeyden vazgecebilir,para insana herşey yaptırır değilmi ?'' diye sorup sinsice gulumsemiş.. Adamda şupheli bir halde '' evet.. peki oğlunuza noldu?'' diye sormuş.. Yaşlı kadın '' oğlum cok iyi bir cocuktu hemde cok.. Sozumden hic cıkmazdı ama babası olunce bunalıma girdi ve cok değişti.. Bir gun beni terkedip buyuk şehire gitti.. Ondan aldığım tek haber 6-7 ayda bir aldığım mektuplar ve bir miktar paraydı.. Sonra bir gun elinde bir paketle cıka geldi ama başka bir insan olarak.. Ona sarılmaya kalktığımda bile beni itti ve odasına cekildi,birşeylerden kacıyodu birşeylerden korkuyodu ve saklanmaya ihtiyacı olduğunu soyledi.. Telefonla konuşurken bir gun dinlediğimde elindeki paketin cok onemli olduğunu ve milyonlarca dolar paraya bedel olduğunu bunu hemen elinden cıkarması gerektiğini soyledi.. Bir gece uyurken bir takım sesler duydum,sesler oğlumun odasından geliyordu.. Koşa koşa odasına gittim ve boğuşma sesleri duydum,kapıyı acmaya kalktım ama kapı kilitliydi.. Oğluma seslendiğimde bana anne kac cabuk ve polise haber ver dedi.. Ve bunlar oğlumun son sozleri oldu ve silah sesi duyuldu..'' tedirginlikle dinleyen adam '' sonra noldu peki?'' diye sordu.. Yaşlı kadın '' o anda kapının kilidini kırıp iceri girdiğimde oğlumun yerde yatan cansız bedenini buldum.. Onu vuran camı kırıp kacmıştı.. Ve her yeri karıştırmıştı,belli ki o paketi arıyodu ama bulamamıştı.. Sonra polis geldiğinde araştırma yaptı ve oğlumun bir notunu buldu.. Paketi sakladığı yeri yazıyodu.. Ve o gun herşeyi planladım ve evi satılığa cıkardım.. Cunku oğlumu olduren adam o paketin peşindeydi ve o paketi bulmak icin tekrar geri gelip evi fiyatının 10 katı fiyatına bile olsa alacağını biliyordum.. VE SENİN GELMEN İCİN,SENDEN İNTİKAM ALMAM İCİN YILLARDIR BEKLEDİM ama sonucta amacıma ulaştım.. Mezarını kendin kazdın..'' demiş adamda o an fenalaşıp '' kahretsin!! bana ne verdin sen.. Ahhh başım donuyor seni pis yaşlı fare'' demiş ve başından sular dokulmuş gibi terlemiş ve oylece yere yığılmış,yerde adam can cekişirken yaşlı kadın '' Bu bir kızıldereli zehiri eskiler iyi bilir en fazla 10 dk icinde insanı oldurur ve seninde sadece 2-3 dk an kaldı..'' demiş ve yaşlı kadın adama buyuk bir kin ve gulumsemeyle bakıp kendi zaferini kutlar gibi olmesini izlemiş..
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- guzel bir hikaye daha ama sacma olabilir