Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinin nuriz zatiyyi ves sirris sari fi sairil esmai ves sıfati
Manası:
Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e salat ve selam eyle, onu mubarek kıl ki, o mucessem bir nur ve diğer isim ve sıfatlara nufuz eden bir sırdır.
Fazileti:
Bu mubarek salavat-ı şerife yuzbin salavat gucundedir.Bir defa okuyan, yuzbin salavat okumuş gibi ecre nail olur. Sıkıntıların izalesi icin okunması tavsiye edilmiştir. Sabah ve akşam (11)’er defa okunmalıdır. Peygamber(s.a.v.) buyuruyor ki: “Herhangi bir kimse bana selam verirse Allah mutlaka onu ruhuma ulaştırır ve ben de onun selamını alırım”
Okunuşu:
Allahumme salli ala seyyidina muhammedin abdike ve nebiyyike ve rasuliken nebiyyil ummiyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim tesliymen bi kadri azameti zatike fi kulli vaktin vehıyn
Manası:
Allah’ım! Senin kulun, peygamberin, ummi bir rasulun olan Efendimiz Muhammed’e, onun aline, ashabına, zatının azametinin sonsuzluğu nisbetinde her vakit ve her zaman salat eyle, kamil manada esenlikler ver.
Fazileti:
Bu salavat-ı şerifeyi de bir defa okumak diğer salavatlardan yuzbin defa daha fazla okuma tesir ve gucundedir.
Okunuşu:
Allahumme salli ala muhammedin bahri envarike ve ma’deni esrarik* Ve ayni ınayetike ve şemsi hidayetik* Ve arusi memleketike ve emni vilayetike ve lisani mehabbetike ve imami hadratik* Ve hayri haklık* Ve ehabbil halkı ileyk* Abdike ve habiybike ve rasuliken nebiyyil ummiyyillezi hatemte bihil enbiyae vel murseliyn* Ve ala melaiketikel mukarrabiyn* Min ehlis semavati ve ehlil eradıyn* Rıdvanullahi teala aleyhim ecmeıyn* Bi rahmetike ya erhamer rahimiyn* Vel hamdu lillahi rabbil alemiyn*
Manası:
Allah’ım! Nurlarının denizi esranının menbaı inayetinin ta kendisi hidayetinin guneşi mulk ve saltanatının nuru vilayetinin emniyeti muhabbetinin dili yakınlarının onderi mahlukatının en hayırlısı mahlukatın icerisinde Sana en sevimli olan kulun habibin ve kendisiyle peygamber ve rasulleri sonlandırdığın ummi peygamberin Muhammed’e yerlerde ve goklerdeki mukarreb meleklerine-Allah hepsinden razı olsun- salat eyle! Ey merhametlilerin en merhametlisi!Hamdolsun alemlerin rabbine!
Fazileti:
Bu mubarek salavat-ı şerifeyi uc defa okuyan yuzbin salavat-ı şerife getirmiş sayılır. Az bir zamanda Hazreti Peygamberin ruhaniyyetine kavuşup makamlardan makamlara ulaşmak isteyen bu mubarek salavat-ı şerifenin değerini bilmelidir.
Okunuşu:
Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina ve mevlana muhammedinin nuriz zatiyyi ves sirris sariyyi sirruhu fi cemiy’ıl asari vel esmai ves sıfati ve sellim tesliyma*
Manası:
Allah’ım! Kendisi nur olan, sırrı butun gorunen, varlıklara isim ve sıfatlara nufuz etmiş bulunan Efendimiz Muhammed’e salat eyle.O’nu mubarek kıl ve ona en iyi şekilde selam eyle.”
Fazileti:
Bu yuce salavat-ı şerifeyi bir defa okumak, yuzbin salavat-ı şerifeyi bir defa okumak, yuzbin salavat-ı şerife okuma fazileti ve gucundedir. Sıkıntı ve stresten kurtulmak icin okunması bir iksir olarak kabul edilmiştir. Rasulullah(s.a.v.) buyurdu: “Kıyamet gununde, katımda insanların en değerlisi, bana en cok salatu selam getirenlerdir.” Diğer bir hadis-i şerifte Allah Resulu (s.a.v.) şoyle buyuruyor: “Bir defasında İsrafil bana geldi ve şoyle dedi: -Cennette oyle bir kubbe vardır ki, kubbelerin hicbiri ona benzemez. O kubbenin genişliği ucyuz yıllık yoldur. Sonra onun icinde oyle bir ikram ruzgarı eser ki, saf misk kokar.Bu kubbeye girenler ancak sana cok salavat getirenlerdir. Sonra, sana cokca salavat getiren hicbir sıkıntı gormez azap ta cekmez.” Hazreti Aişe(r.anha) validemizden rivayet olunuyor: “Bir defasında iğnemi yere duşurdum, onu bulmak icin mum getirdim.Mum ışığında aradım fakat bulamadım. Bu sırada Allah Resulu(s.a.v.)’in geldiğini gordum, sevdim ve gulumsedim. Bana sordu: “neden guldun?” -İğnemi kaybettim, mumla aradım fakat bulamadım.Yerine oturmuştu. Birden gordum ki mubarek yuzunde nur parlıyor,evin her yanını aydınlatıyordu. Hemen iğnemi buldum. Sonra şoyle buyurdu: -Şu kimsenin vay haline ki, bana kavuşamaz, kıyamet gunu beni goremez. -Kıyamet gunu seni goremeyen kim olabilir ki ey Allah’ın Resulu, dedim. Şoyle anlattı: “-Beni kıyamet gunu goremeyen kimse cimri kimsedir.” Yine sordum: “O cimri nasıl bir cimridir?” Bana acıklar mısın?” Buyurdu ki: “Adımın anıldığı yerde bana salavat okumaya uşenen,okumayan kimsedir.” Devamla yine buyurdu: “-Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa,Allah Teala, onun namazını kabul buyurur.Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha ustun meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şoyle seslenir: -Artık dileğin neyse dile,her dileğin yerine getirilecektir.” Yine bir hadis-i şeriflerinde Allah Resulu(s.a.v.) şoyle buyuruyor: “Muhammed isminin anıldığı yerde, işten kimse hemen kendine gelip baş parmağı ile yanındaki parmağını gozlerine surup uzerinde gezdirirse, artık o kimse hic goz ağrısı gormez, onun gozlerine zarar gelmez.”
Bir defa Salavat-ı FÂtih okuyan 120.000 Salavata denk sevap kazanır
Okunuşu:
Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel mustekıymi sallellahu aleyhi ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym*
Manası:
Allahım! Kapalılıkları acan,gecmişe son veren,hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed'e, O'nun aline ve ashabına O'nun yuce kadru kıymetince salat eyle, selam eyle ve O'nu mubarek kıl.
Fazileti:
Yuzyirmi bin salavat-ı şerife gucunde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir. Eski zamanda Kutbul Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulullah'a sorar.
Cevaben: "Bir kimse salavat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins u cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Gunahları da bağışlanır." buyurmuşlardır.
Hikmeti: 1.Bu salavat-ı şerife, okuyanı cehennem ateşinden korur.
2.Kırk gun okuyanın tevbesi kabul edilir,gunahları bağışlanır.
3.Cuma gecesi bin defa okuyan,Efendimiz(s.a.v.) ile goruşur.
Muhammed el-Bekrî (Kuddise Sirruhû

Mağrib sÂdÂtından bazısının nakline gore bu salÂt AllÂh-u Te'Âl tarafından bir sahife ile bu zata indirilmiştir. Bu salÂtın bir defa okunması altı kere Kur'Ân-ı Kerîm'in hatmine denktir. Bir rivayet onbin, bir rivayet altıyuzbin salÂt okumaya muÂdildir. Bu salata kırk gun devam edene AllÂh-u Te'Âl butun gunahlardan tevbe nasib eder. Her kim bu sîğayı perşembe veya cuma ya da pazartesi gecesi bin defa okursa RasûlullÂh (SallallÂhu Aleyhi ve Sellem) ile uyanık halde buluşur. Ancak bu, dort rekat namazın ardından okunmalı, bu namazın birinci rekatında uc kere Kadr Sûresi, ikinci rekatında uc kere Zelzele Sûresi, Ucuncu rekatında uc kere KÂfirûn Sûresi, dorduncu rekatında da ucer kere mu'avvizeteyn (Felak ve NÂs sûreleri) kıraat edilmelidir ve bu salÂtın tilÂveti esnasında ûd yakılmalıdır. İsteyen bunu deneyebilir. Ahmed DalılÂn (RahimehullÂh) ın beyanına gore; bu salata gunde yuz kere devam edene manevî perdeler acılır ve AllÂh-u Te'ÂlÂ'dan başka kimsenin bilemeyeceği kadar nurlar sacılır.
Bu salÂtın sahibi olan buyuk kutub demiştir ki: "Omrunde bir kere bu salÂtı okuyan cehenneme girerse Allah'ın huzurunda beni yakalasın." Bu sozun sahibi olan zat Abdulkadir-i GeylÂnî (Kuddise Sirruhû

3 Dakikada 40 Milyon Sevap!
Okunuşu:
"Eşhedu en la ilahe illallahu vahdehu la şerikeleh ilahen vahiden sameden lem yettehiz sahibeten ve la veleda ve lem yekullehu kufuven ehad"
Manası:
"Allahtan başka ilah olmadığına bir ve ortağı olmadığına şahitlik ederim o birdir samettir (hicbir şeye muhtac değildir aksine herşey ona muhtactır) eş ve cocuk edinmemiştir hicbir şey onun dengi değildir."
Fazileti:
Peygamberimiz hadis-i şerifte bu duayı gunde on kere okuyana 40 milyon sevap yazılır (tirmizi musned)
100 Milyon Salavata Denk Salavat
Okunuşu:
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resulikennebiyyil Ummıyyi ve Ala Alihi ve sahbihi ve sellim ve tesliymen bilkaderi ve Azemeti zatike ve fiy kulli vaktin vahiyn."
Manası:
Ey Allah'ım! Kulun, peygamberin ve resulun olan o nebiyyi ummi efendimiz Muhammed'e ve ali ashabına, her an zaman Sen'in zatının buyukluğu(nun sonsuzluğu) kadar salat ve selam eyle