Felaket senaryolarına bir yenisi daha eklendi. Norvecli araştırmacılara gore dunyanın sonu 22 Şubat 2014te gelecek.

Maya takviminin kıyamet senaryolarına bir rakip de Vikinglerden geldi. Norvec’te bulunan Viking Enstitusu’nden Danielle Daglan, Viking efsanelerine gore dunyanın sonunun 22 Şubat 2014’te geleceğini soyledi. Daglan, Viking mitolojisinde ‘Ragnarok’ (Tanrıların hukmu) olarak tanımlanan kıyamet gunune yaklaşık 100 gun kaldığına dikkat cekti. Daglan, efsanede dunyanın denizlerin taşması gibi felaketler sonucunda yok olacağının yer aldığını soyledi.

Efsanedeki diğer ifadelere gore toprak ve gokyuzu zehirlenecek, bir boru sesi duyulacak. Tanrıların o gun son kavgasını yapacağını one suren efsanede tum mevsimlerin de kışa doneceği belirtiliyor. Bir diğer detay ise dunyanın her yerinde savaşların başlayacağı yonunde. Dunyanın karanlığa boğulacağını anlatan efsanenin gercek olacağına inanan Daglan, Vikinglerin Jormungand adını verdiği dev bir yılanın buna kanıt olduğunu soyledi.

Ulan adamalr sura ufleneceğini bile bilmişler ne kadar doğrudur bu bilmem ama Gelin tartışak.

Eklenti: Bunu başta belirtmem gerekirdi.Konu Tamamiyle bilimsel tarih amaclı actım bu uygarlıgın inanclarına gore ongordukleri birtur felakettir.Yani Kıyamet kopcak diye bir kaide yok Yalnızca olabilecek felaketleri ongorebilmek.Amac yalnızca bu eski uygarlığın bilgilerine gore objektif bir tartışma konusu acmaktı.Tabikide Kıyameti Allah'tan başka bilen yoktur buna hicbir itiraz etmeden her insan kabul eder din fark etmez.Ama İnsanlar Kıyamet deyince Herşeyin yok olması geliyor.Tamam Bu doğru buna dicek birşeyim yok.Ama kıyamet bir başka anlamda da felaket anlamına gelir bir tur felaket.Burda anlatılmak istenen şey belki budur Mantıksal acıdan doğruluk payı vardır.Ben bu tur mantıksal tartışmaların olması icin actım bu konuyu karşılık saygı lı bir tartışma icin.

Bu yuzden Konuya ilgisi olmayan arkadaşlar lutfen gereksiz kirlilik yapmasın.Yani polemik olmasın.Burda kimse şu imansız bu imansız demek yada gonderme yapmak derdinde olmayın.Duzgunce usluplu guzel dille yazın.

Gaynak:http://haber365.com/Haber/Son_Kehane...22_Subat_2014