...Ailemin maddi durumu cok kotu olduğu icin İstanbul’a calışmaya gelmiştim. Burada tanıştığım bazı şahıslar zamanla bana demokrasi, eşitlik, kardeşlik icin mucadele ettiklerini ve mucadelelerine katılırsam maddi yonden de rahat edeceğimi soylemeye başladılar. Bunların etkisiyle once HADEP’e sonra DEHAP genclik kollarına katıldım. Buralarda da devam eden propaganda sonucunda orgute katıldım.
...İstanbul’dan Van’a oradan da İran’daki Urumiye şehrine gittim. Dikkatimi ceken şey orgut mensuplarının İran’da da Irak’ta da cok rahat hareket ediyor olmasıydı.
...Orgute katılışımdan Kandil’e gidişime kadar bana daha onceden yapılan propagandaların hepsinin palavra olduğunu fark ettim. Kandil’e geldiğim andan itibaren de aklımda sadece nasıl kacabileceğim sorusu vardı. Bu fikrimi acığa cıktığı tahtirde başıma neler geleceğini bildiğim icin ilk andan itibaren sakladım ve kimseye belli etmedim. Tam aksine onların istediği gibi insanlık dışı bir robot olmaya cok hevesliymişim gibi davrandım. Bunda da başarılı oldum ve bu sayede lojistik ve cephane sorumlusu oldum.
... Orgutun silah, muhimmat ve techizatın gereksinimini nasıl karşıladığını hayretler icinde oğrendim. Hem silah, muhimmat ve techizat hem de bunlar icin gerekli para kolayca elde ediliyordu. Cephane sorumlusu olduğum ilk gunlerde para ve cephane nasıl bu kadar kolay elde edilebiliyor diye merak ettiğim konuyu zaman icinde oğrendim ve bu ortamdan kacma isteğim daha da kuvvetlendi. Orgut, uyuşturucu ticareti, insan kacırma, harac toplama, şantaj ve sahte belge duzenleme ve gibi suc yollarıyla toplanan paraları PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına aktarmaktaydı. Toplanan bu paralarla orgutun barınma/beslenme ihtiyacları, orgut uyelerinin giyecek, tedavi, ulaşım masrafları ve orgute lojistik destek sağlanmaktaydı. Silah ve muhimmatın yasal yollardan elde edilmesi mumkun olmadığından, bu iş icin ayrı bir organizasyon vardı.
... Demokrasi, eşitlik, kardeşlik icin mucadele ettiklerini soyleyenlerin gelirini ahlaksızca yollardan kazanması ve silahlarını masum insanlara karşı da cekinmeden kullanmaları nedeniyle orgutte hicbir inancım kalmadı ve kacmaya kesin kararımı verdim.
... Orgute adam kazandırmak icin yapılan propagandaların hepsi palavra. Bu tur palavralara kimsenin kanmasını istemiyorum. Ben bunu farkettim ve orgut icinde gecirdiğim yıllarımı kaybolan yıllar olarak goruyorum. Bir aile kuracağım ve yeni hayatıma başlayacağım.