Hudeybiyeden donuldukten sonra butun insanlara ve cinlere Peygamber olarak gonderilen son peygamber Hazreti peygamber tarafindan , Islam dinine davet icin etraftaki hukumdarlara gonderilmek uzere , Hicretin Yedinci senesi Muharrem ayinda alti tane mektup yazildi. Hukumdarlar Muhre Itimat ettiklerinden, gumusten bir muhur yaptirildi. Uzerine "Muhammed Rasulullah" diye Kazitildi. Yazilan mektuplara bastirildi.Her Mektubu goturmek icin birer elci secildi ve gonderildi.

Necasi, Yani Habes Sultani Bahr oglu Ashama ya Amr bin Umeyye gonderildi

Necasi Amr bin Umeyye ye layik oldugu ikrami yapmis ve gereken hurmeti gostermistir. Ve kendiside Gizlice Musluman olmustur.

Rum Kayseri de Hazreti Muhammedin Mektubunu saygili bir sekilde eline alip yuzune surmus ve Dihye `ye pek cok hurmet edip bir cok hediyeler vermistir.

Cunku Rum Kayseri ile Iran Kisrasi arasinda bir suredir sert carpismalar oluyordu. Once Kisra ustun gelerek Suriyeyi almis ve butun Arabistani benimsemisti. Iranlilar Musrik oldugundan, butun Ehl-i Kitabin dusmani idiler. Rumlar ise Ehli Kitab olan Hiristiyan dininde bulunuyorlardi.Iranlilarin Rumlara ustun gelmesinden dolayi Kureys Musrikleri sevinmisler muslumanlar ise uzulmuslerdi.

Yemame Hukumdari Hevze`ye Selit Amiri gonderilmisti. Hevze Mektubu alip okudugunda eger Peygamber beni kendisine veliaht tayin ederse iman ederim demis Peygamberimiz ise "Ya Rabbi sen onun hakkindan gel "diyerek dua etti ve kisa bir zaman sonra Hevze Kafir olarak olmustur.

Gassan Hukumdarina Suca Esedi (r.a)gonderilmis Gassan Hukumdari Ebu Simr Gassani gelen Mektubu yirtip atmis ve ''Iste ben onun uzerine ordu gonderiyorum 'diyerek kotu muamelede bulunmustu. Peygamberimiz bu haberi duyunca ' Memleketi yok olsun' diyerek beddua etmis, cok gecmeden Haris , kufur uzere olerek cehennemi boylamisti.

Iran Kisrasi Husrev Perhiz'e Abdullah bin Huzafe gonderilmisti. Husrev Perhiz Rasulullahin Mektubunu Hiddetlenerek yirtip atti ve emrindekilere ''Su hicaz tarafinda peygamberlik davasi guden adami bana gonderin'' diye emretmis fakat cok kisa bir sure sonra oda oglunun baskinina ugrayip obur dunyayi boylamistir.