VE OYUN BİTER....
İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir. Derken kapının onunden ağır ağır gecmekte olan paspal bir cocuk gorurler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar;"Bu cocuk var ya, dunyanın en aptal cocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi...
"Berber cocuğa seslenir: "Ali, buraya gel!".Bunun uzerine cocuk sakince dukkana girer ve yuzundeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar.Berber işadamının kulağına sessizce, "bak şimdi" diye fısıldar ve bir elinde beşyuz bin, diğer elinde beş milyonluk bir banknot olduğu halde cocuğa sorar:
"Hangisini istiyorsan alabilirsin?"
Cocuk dalgın dalgın bir beş yuz bine bir de beş milyona bakar ve sonunda beş yuz binlik banknotu hızlıca cekerek berberin elinden alır. Berber işadamına doner ve gulerek:
"Gordun mu? Sana soylemiştim." der.
Tıraş bitince işadamı sokağa cıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi gorur.Yanına giderek, neden beş milyonluk değil de, beş yuz binlik banknotu aldığını sorar.Cocuk hic de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir :
- İlk kez sorduğunda eğer beş milyonluğu alsaydım oyun biterdi!...Ama 20 gundur 10 milyon kazandım....ve daha ne kadar kazanacağımı da sadece Allah bilir....."
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- tam bi aptallık