Christine'ı Rabia'ya donuşturen mesciddeki o soz
Danscı Rabia Christine Brodbeck, bir gun Newyork'ta gezerken bir mescidin kapısında yazan bir sozu okur. Muzeden cıktığında artık bambaşka biridir...
Onun hayat hikayesi alışagelmiş hayat hikayelerinden farklı. Bir ruhun uyanış hikayesi daha cok. Christine'den Rabia olmanın, batıldan soyunup Hakka yonelişin hikayesi.. Gercek aşkın peşine duşme yolculuğu ….
Rabia Christine Brodbeck, Londra, Paris ve New York'ta solo gosteriler sunan İsvicreli bir modern danscı. Sanata başlangıcı tıpkı İslama yonelişi gibi icindeki garip sıkıntıdan doğar Christine Brodbeck'in... Tarifini asla yapamayacağı adını koyamayacağı garip bir huzun onu sanata ve diğer hayatına doğru bir yolculuğa cıkarır. Bir gun Newyok'ta arkadaşlarıyla dolaşırken, kucuk bir mescitteki “varlık hiclikle başlar” yazısı onun tum yaşamını değiştirecektir. Kaosun ve materyalin şehri Newyork ne gariptir ki onun ruhunun kapılarını farklı yone itecektir. Bu mescitten iceri girdiği an Brodbeck, ikinci hayatına adım atmıştır. Mescitteki hoca Christine ve arkadaşlarına insan-ı kamil olmayı anlatır. Brodbeck, “İnsanın en değerli mahlukat olduğunu o hocadan dinledim. Daha once kiliseye de gitmiştim ama beşer hic boyle tarif edilmemişti. Mescitten cıktığımda farklı bir insan olmuştum. Gecmişte kilisedeki din adamlarının anlattığı insan zengin insan değildi oysa Newyork'taki hocanın anlattığı insan zengin insandı” diyor. Ve o insanı bulma hikayesi boylelikle başlar Brodbeck'in... Sonra musluman olur Rabia Christine Brodbeck. Kendi ruhunda umreler yapan, hacca giden Rabia Christine, insani kamil olmak icin ruhunda uzun bir yolculuğa cıkar.
Aşk okulunu kuran Adem
“Hz. Adem'in cennetten inmesi insanoğlu icin buyuk bir nimet, O aşk okulunun kurucusu. Adem dunyaya gonderildiğinde Yaratan'ından uzaklaştığı icin ona buyuk bir ozlem duydu ve muhabbetleri başladı “ diyor Rabia Christine Brodbeck Allah'a olan aşkını tarif ederken..." İnsan gunahlarıyla aşkı buluyor, insanın kusurları sanata mal oldu. O aşk sayesinde eşyaya da ruh geldi" diyor sanatkarca aşkı buluş seruvenini anlatırken... Aşk ile tanıştığı Newyork'ta belli bir sure kaldıktan sonra İstanbul'a gelir ve zıtlıkların buluştuğu bu şehirde ruhunu bulur. Catışmadan doğan aşk onu teslimiyete iter. On dort yıldır yaşadığı bu şehirde sanatından kopmaz ve dans dersleri vermeye devam eder.
“Ben din değiştirmedim, yalnızca icimdeki gizli hazineleri keşfettim. İnancımı değiştirmedim, yalnızca saptırılmış, anlamsız bir yaşamdan ebedi zenginliğe geldim, bilincsizliğimden cıkıp kendi varlığımın hakikatiyle yuzleştim” sozleriyle icindeki değişimi anlatıyor. Hakka yonelişini keskin sınırları olan bir kopuş gibi değil, uyanış gibi goren Brodbeck, “Din sayesinde daha kuvvetli bir danscı oldum, daha iyi bir anne , daha iyi bir eş oldum” diyor. Sanatını aşka bandıran Rabia Christine Brodbeck, gercek sanatkarın nimetlerinden en iyi şekilde faydalanmaya ve onun değerini iyi algılamaya bağlıyor donuşumunu acıklarken. Ve tum bu ruhundaki uyanışları Fakra Ovgu kitabında anlatıyor. Rabia Christine Brodbeck sanat yolunda dine ulaşmış gercek bir sanatkar ve gercek bir aşık... Onun hikayesi aslında bir aşk hikayesi.. Gercek Sevgiliyi bulma hikayesi..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Christina Yi Rabiaya Ceviren Mesciddeki O soz