EFLATUN'A SORMUŞLAR
Eflatun'a iki soru sormuşlar.
Birincisi;
"İnsanoğlunun sizi en cok şaşırtan davranışları nedir?"
Eflatun tek tek sıralamış:
- Cocukluktan sıkılırlar ve buyumek icin acele ederler. Ne varki cocukluklarını ozlerler...
- Para kazanmak icin sağlıklarını yitirirler, sonra sağlıklarını geri almak icin para oderler...
- Yarından endişe ederken bugunu unuturlar. Dolayısıyla ne bugunu ne de yarını yaşarlar...
- Hic olmeyecek gibi yaşarlar. Ancak hic yaşamamış gibi olurler...
Sıra gelmiş ikinci soruya;
"Peki sen ne oneriyorsun ?"
Bilge yine sıralamış:
- Kimseye kendinizi "sevdirmeye" kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi "sevilmeye" bırakmaktır...
- Onemli olan; hayatta "en cok şeye sahip olmak" değil "en az şeye ihtiyac duymaktır".
Eflatun
En gerideki adam
O sabah acelem yoktu. Tramvaydan indim, yavaş adımlarla etrafı izleyerek yurumeye başladım. Bu esnada gozume onumde yuruyen ve benimle birlikte tramvaydan inen uc kişi takıldı. En ondeki sanki arkasından biri kovalıyormuş gibi hızlı adımlarla yuruyordu. Arkasından gideni bir hayli geride bırakmıştı. Kendi kendime:
“Bu adam hayatta mutlaka başarılı olur.” diye duşundum.
Onun arkasından giden, sakin adımlarla ilerliyordu.
“Belki bu adam da hayatta bir şeyler başarabilir.” diye mırıldandım.
En arkadan giden ise sanki nereye gideceğini bilmiyormuş gibi sallana sallana ve etrafı seyrederek yuruyordu. Onun icinse: “İşte!” dedim, “Hayatta hicbir işe yaramayacak bir serseri!”
Derken aklıma bir şey geldi. Ben bu adamların her ucunun de gerisindeydim!
Evet, başkalarının hÂli ile uğraşan kendi hÂlini goremez. Başkalarının kusurunu araştırmak, insanı kendi kusurlarını gormekten alıkoyan cok cirkin bir hastalıktır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Eflatuna SormuŞlar Ve En Gerİdekİ Adam