Erenlerden İbrahim Vasati iki elinde yedi taş Arafatta Vakfeye durmuş hac borcunu yerine getiriyordu. Taşlarla lanetlik Şeytanı (sembolik olarak) taşlarken " Ey taşlar, sizde şahidim olunki, butun kalbimle "La ilahe illallah ve Muhammedun Resulullah (Allahtan başka ilah yoktur. Muhammed O'nun kulu ve elcisidir) diye haykırdı.

Arafat'tan donup de o gece uyumak uzere yatağına uzandığında İbrahim Vasati bir ruya gorur. Ruyasında kıyamet kopmuş, sorgu suale cekilerek cehenneme atılması emredilmiştir.

Azap melekler kendisini yakalayıp Cehennem kapısına goturduklerinde Arafat'ta vakfete attığı taşlardan bir taş ansızın cehennem kapısının onune yaslanır. Butun azap melekleri toplanıp taşı kaldırmaya calışırlar fakat kaldıramazlar. Azap melekleri cehennemim yedi kapısına da varırlar fakat her seferinde yedi taştan biriyle karşılaşıyorlardı.

Ve taşlar şoyle der: " Biz şahitlik ederiz ki İbrahim Vasati Allah'tan başka ilah olmadığına,

Muhammedin onun kulu ve elcisi bulunduğuna kesin iman etmiştir."

" Ey İbrahim !.. Taşlar şehadet ettiler, hakkını yemediler, oyleyse senin hakkını ben hic yiyebilir miyim? Asla! Senin imanına bende şahidim."

Sonra Allah meleklere , " Onu cennete sokunuz" diye emreder. İbrahim Cennete yaklaşıncabakarki kapıları kapalıdır. Bunun uzerine " La ilahe illallah , Muhammedun Resulullah " cumlesi gelir ve "Ben onun imanına şahidim " diye eşlik eder. Boylece de butun cennet kapıları acılarak İbrahim Vasati cennete girer.

Allah (c.c.) cumlemizi kıyamet gunu, işlediği iyi amellerinin şefaatına erişen ve kelime-i Tevhidi'i tavasutuna nail olan kullarında eylesin, amin.