İngiltere'de bir oğrenci Koreceyi ana dili gibi konuşmak icin ameliyatla dilini uzattırdı.

Universiteden mezun olduktan sonra Kore'de yaşamak isteyen 19 yaşındaki Rhiannon Brooksbank-Jone'un bu karar almasında en buyuk etken telaffuz zorluğu. Kore dilindeki bazı kelimeleri telaffuz etmekte zorlandığını anlayan Rhiannon ameliyata karar vermiş. Kore dilinde ozellikle "L" sesinin gectiği kelimelerde zorluk ceken Rhiannon'a doktorlar, bu durumun dilinin kısa olmasından kaynaklandığını soylemişler.

Ameliyatla Rhiannon'un vucudundan alınan bir deri parcası diline eklendi. Kendisini bir mukemmeliyetci olarak tanımlayan Rhiannon, "Bu aşırı bir hareket olarak gorunebilir. Ama ben her şeyin mukemmel olmasını istiyorum. Ameliyattan once Koreceyi bir yabancı gibi konusuyordum, şimdi ise Koreli aksanı ile konuşuyorum" diyor. Rhiannon şimdi Koreceden "A" notu bekliyor ve Sheffield Universitesi'nde Kore uzerine okumak istiyor. Annesi Fiona ise kızını "O kafasına koyduğu her şeyi yapar" diye tanımlıyor.

KynK.