Kocaeli’de yaşayan Berkant Tatlı, Samsun’daki Kavak Rıdvan Celikel Fen Lisesi'ni kazandı. Ancak bir sorun vardı; Berkant Tatlı beslediği tavuklardan ayrılmak istemiyordu. Bu durumu goren okul yonetimi, tavukların ve kumesin okulun bahcesine konulmasına izin verdi

Hayvanlara ve doğaya karşı cok fazla ilgisi olan 14 yaşındaki Berkant Tatlı, Samsun'daki Kavak Rıdvan Celikel Fen Lisesi'ni kazandı. Yatılı olarak liseye okuyacak Berkant Tatlı’nın en buyuk sıkıntısı tavuklarından ayrılacak olmasıydı. Berkant Tatlı’nın isteksiz tavırlarını goren ailesi, okul yonetimiyle goruşerek tavukları icin bir cozum yolu aradı. Okul yonetimi de Berkany Tatlı’nın hayvan sevgisine kayıtsız kalmayarak kumesi ve tavukları okul bahcesine getirmesine musaade etti.

Berkant Tatlı, şimdi her teneffus tavuklarıyla vakit geciriyor. Berkant Tatlı’nın hayvan sevgisini goren arkadaşları da ona tavukların bakımında yardım ediyor. Kumes sayesinde hayvanlara daha duyarlı hale geldiklerini belirten oğrenciler, kumesin ve tavukların okuldaki ortama farklı bir hava kattığını soyledi.

'KULUCKA MAKİNESİYLE CİVCİV CIKARACAĞIZ'

Tavuklarını cok sevdiğini belirten Berkant Tatlı, "Hobilerim bitkiler ve hayvanlar. Ozellikle tavukları cok seviyorum. Ben İzmit’teyken Habeş tavuğu besliyordum. Bakması icin bir arkadaşıma vermiştim. Yaz tatili icin anneanneme gelmiştim. O sırada bazı tavuklarımın telef olduğunu oğrendim. O arada okulu kazanmıştım. Ailem okul yonetimiyle goruştu. İki Brahma tavuğu daha alarak 4 tavuk ve kumesim ile birlikte okula getirdim. Arkadaşlarım beraber her teneffus onlara bakıyoruz. Kumesi buyutup kulucka makinesi ile civciv cıkartacağız" dedi.

Berkant sayesinde okulun renk kazandığını belirten Biyoloji Oğretmeni Tuncay Candar, "Hayvan sevgisi, bitki sevgisi had safhada. Oldukca neşeli bir ortamları var. Oğrenciler farklı projelerle kapımızı calıyor artık. Berkant iyi ki gelmiş okulumuza. Ailesine de teşekkur ediyorum" diye konuştu.

İHA