Olay, gecen ay kent merkezindeki Devane Mahallesi'nde meydana geldi. Hasan ve Hatice U. cifti, oğulları Gokhan U.'yu evlendirmek icin harekete gecti. Aile, aracıların devreye girmesiyle oğullarını Ağrı’nın Doğubayazıt ilcesindeki bir genc kızla evlendirebileceklerini oğrendi. Bunun uzerine Doğubayazıt’ta verilen adrese genc kızı gormeye giden aileye, 'Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi oksuz buyudu' denilerek, N.O. gosterildi. Genc kızın ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim O.'ye 15 bin lira, ayrıca aracılara da 10 bin lira para odendikten sonra gelin adayı N.O., bir yakını ile birlikte Corum'a getirildi.
Hasan ve Hatice U. cifti, oğullarının evlenebilmesi icin gelinin ailesine sut parası, elbiseler, gelinlik ve takılar olmak uzere toplam 60 bin lira masraf yaptı. Duğun icin 14 Ekim tarihi belirlenip davetiyeler basıldı. Duğun salonu rezervasyonu yapıldı. Hazırlıklar yapılırken, gelin adayı N.O., "Canım lahmacun cekiyor" diyerek damat adayı Gokhan U. ile carşıya gitti. Gittikleri lokantada "Lavaboya gidiyorum, birazdan donerim" diyerek masadan kalkan N.O., duğun icin alınan uzerinde bulunan takılarla birlikte ortadan kayboldu. Yapılan aramalara rağmen genc kıza ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan Gokhan U., polise giderek şikayetci oldu.
'15 BİN TL SUT PARASI VERDİK'
Olayın şokunu yaşayan anne Hatice U., oğlunu evlendirme hevesiyle yola cıktığını belirterek "Buradan bir aracı ile birlikte Doğubayazıt’a gittik. Bizi kızın ağabeyi İbrahim O. isimli kişi ile tanıştırdılar. Daha sonra da gelinin evine gittik. Oğlumla evlenecek kız ile konuştuk. Kızın kişiliği hoşumuza gitti. Kızın ağabeyi İbrahim O., bize 'Hayırlı olsun, yuzukleri takalım, hep birlikte tatlımızı yiyelim’ dedi. Biz orada yuzuğumuzu taktık, tatlımızı yedik, ben 'Kızımızı ne zaman goturebiliriz' diye sorduğumda bana 'sut hakkını ne zaman verirseniz o zaman goturebilirsiniz' dediler. Benim o an uzerimde para yoktu. Bir gun sonra bankaya gidip 25 bin lira para cektim. Sut parası olarak 30 bin lira istediler. Ben İbrahim O.'ye 15 bin lira para verdim" dedi.
'İYİ NİYETİMİZİ KULLANDI'
Daha sonra bir yakını ile birlikte gelin adayını Corum'a getirdiklerini soyleyen Hatice U. "İmam nikahını kıydık. Sonra bize bir telefon geldi. Amcasıymış, Hasan diye birisi aradı. Bize 'Altınları alın yoksa bu duğun olmaz' dedi. Ben o gun 20 bin liralık altın aldım. Ertesi gun kıyafet almaya gittik. Cunku birkac gun icerisinde duğun olacaktı. Bir taraftan da kart bastırıyorduk. Sonra gittik, kıyafetleri aldık. Sonra gelinim bana 'Benim canım lahmacun cekiyor’ dedi ve Gazi Caddesi’nde bir lahmacuncu tarif etti. Sonra oğlum ile birlikte lahmacun yemeye gittiler ve ne olduysa lahmacuncuda oldu. Oğluma, 'Ben lavaboya gidiyorum' diye masadan kalkmış ve gidiş o gidiş, bir daha da donmedi. Yabancıdır, kaybolmuştur, yol iz bilmez diye her yerde aradık, ama bulamadık. Daha sonra yakınları tarafından goturulduğunu oğrendik. Biz bu kişilere ulaştık, olup biteni oğrenmeye calışıyorduk. Birkac kez telefonla goruşme sağladık. Ancak, daha sonra dolandırıldığımızı anladık ve şu an bu kişilere ulaşamıyoruz. Telefonlarımızı engellediler. Bu kişiler hakkında şikayetci olduk. Biz cok mağdur edildik. Biz onu cok sevmiştik, iyi niyetimizi kullandı. Bize bunu yapmamalıydı. Aracılar da bizi hataya duşurdu" diye konuştu.
Adalete guvendiklerini soyleyen baba Hasan U. ise kendilerini dolandıran bu kişilere gereken cezanın verilmesini istedi.
Gazeteler