9 YTL'lik ucak bileti uzerine gulduren diyaloglar

Onur Air tarafından 9 YTL'den satışa sunulan yaklaşık 10 bin ic hat biletini almak icin şirketin Cağrı Merkezi'ni arayanlar ile gorevliler arasında ilginc diyaloglar yaşandı.

Onur Air yetkililerinin ''satışa sunulduktan sonra yarım gunde tukendiğini'' ve ''şirketin telefonları ile internet sitesinin gunlerce kilitlenmesine neden olduğunu'' belirttikleri kampanya 23 Mart-30 Nisan tarihini kapsıyordu.

Cağrı Merkezi'ni arayan ve 9 YTL'lik fiyatı ''pek de inandırıcı bulmayan'' bir vatandaş, ''Hanımefendi, sizin bu 9 YTL'lik bilet dediğiniz şey, hani 8'den sonra 10'dan once bir rakam var, ondan bahsediyorsunuz değil mi'' sorusuyla durumu acıklığa kavuşturmak istedi.

Antalya icin 2 kişilik yer ayırtmak isteyen ve kampanyalı bilet fiyatının 9 YTL olduğunu oğrenen bir muşteri ile Cağrı Merkezi arasındaki diyalog, kısa suren bir şaşkınlıktan sonra şoyle gelişti:

"-...?

-Alo

-Kardeşim bilet ne kadar dedim?

-İki kişi 18 YTL, kişi başı 9 YTL efendim.

-Ya, gidin işinize sacmalamayın; (iceriye seslenerek) yanlış duştu numara, dalga geciyor birisi... (Telefonu kapatır.)

-''DİREKT ALAMAZ MIYIM''

Kendisinin bir işadamı olduğu belirten bir başka muşteri ise ''cekingenliğinin'' gerekcesini şu cumleyle ozetler: ''Ben işadamıyım. Utanırım acenteden 9 YTL'lik bilet istemeye. Boyle telefonla direkt alamaz mıyım?''

Kimi ''fıkra gibi'' olan diyaloglardan biri de şoyle gelişir:

''-Kızım İzmir'e 9 YTL'lik biletlerden istiyorum iki tane.

-Maalesef İzmir'e tum kampanya biletlerimiz satıldı efendim.

-Adana'ya olsun o zaman.

-Uzgunum efendim, Adana icin olanlar da bitti maalesef.

-Ya; nereye varsa ver kızım. Şu kadını olmeden bir ucağa bindireyim.''

-''MAHKEMEYE VERECEĞİM''

Kampanya biletleri tukendikten sonra durum kendisine bildirilen muşteri buna inanmaz; gorevliye ''Yalancılar sizi...'' dedikten sonra, durumu nasıl ''check'' edeceğini de şu cumleyle ozetler: ''Bineceğim ucağa. Bağıracağım 'kim 9 YTL'lik biletlerden aldı diye' kimse elini kaldırmazsa da sizi mahkemeye vereceğim.

Samsun'a iki kişilik 9 YTL'lik bilet isteyen ve bu talebi olumlu karşılanan vatandaş ise ucakta bineceği yer konusuna ''acıklık getirme'' uğraşına girer:

-''Kızım bagajda filan değil, normal koltukta ucacağız değil mi biz?

-Elbette efendim.

-Emin misin sen?

-Eminim tabii efendim.

-İyi, alayım o zaman.''

-''SADAKAM OLSUN''

Diyarbakır icin 9 YTL'lik bilet alan bir başka vatandaş ise biletin yonunu Erzurum'a cevirtmek ister. Kampanya cercevesinde bu değişikliğin mumkun olmadığı kendisine iletilince sinirlenir ve şoyle der: ''Soyguncular. Sadakam olsun...''

Bir başka talepte ise ''ne olursa olsun coluk cocuk ucağı gorsun'' arzusu vardır ve ''Hangi yon ve tarihe olacak efendim?'' sorusuna, en icten cevabı verir: ''Hic fark etmez. Coluk cocuk ucak gorsun...''

-''HERKES ANTEP'E Mİ GİDİYOR?''

Gaziantep'e bilet isteyen muşteri ise ''bu kente bu kadar talep olmasına'' bir turlu akıl erdiremez:

''-Bacım Gaziantep'e 9 YTL'lik bilet alacaktım.

-Maalesef hic kalmadı efendim.

-Hic mi kalmadı?

-Hic kalmadı.

-Nasıl olur. Binlerce bilet satıldı yani.

-Kampanya dahilinde olanlar gecen hafta satıldı.

-O kadar adam ne yapacak Antep'te hayret bir şey. Allah Allah.''

mynethaber