BAL İSTEDİM ŞARAP MI GETİRDİN
Ubeydullah AhrÂr , Taşkend'den Semerkand'a gocmeden once, hizmetkÂrlarından birine, Semerkand'a gidip, kendisine birkac kutu saf bal almasını emretmişti. HizmetkÂr gidip, emredildiği gibi balı satın aldı. Kutuları da gÂyet guzel bir şekilde sarıp, donmeye hazırlandı. Tam doneceği sırada, tanıdığı bir esnafın dukkanına gidip, biraz konuşmak uzere oturdu. Bal kutularını da onune koydu. Onlar konuşurken, guzel bir kadın iceri girdi. HizmetkÂr, tanıdığı esnaf ile konuşurken, birkac kere kadına şehvet nazarı ile baktı. Sonra da oradan kalkıp yola cıktı. Taşkend'e gelince, balları Ubeydullah AhrÂr hazretlerine goturdu. Kutuları koyunca, Ubeydullah AhrÂr * kaşlarını catıp; "Ey saÂdetten mahrum kimse, ben sana bal ısmarlamıştım! Sen bana şarap mı getiriyorsun?" dedi. HizmetkÂr; "Aman efendim, ben size emriniz uzere saf bal getirdim!" dedi. Bunun uzerine kutuları acınca hepsinin şarap olduğunu gorduler. HizmetkÂr, bu işin kadına bakması sebebiyle olduğunu duşunerek, hatÂsını anladı ve tovbe etti.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bal İstedİm Şarap Mi Getİrdİn