Vaktiyle bir vezir, padişah katında hatırının kırılmayacağına inanarak kendisinden şoyle bir ricada bulundu:

- Sultanım benim iki tane karım, her birinden de ucer cocuğum var Karılarımın hangisinin analık duygularının daha kuvvetli olduğunu merak ediyorum Malımı da buna gore vasiyet edeceğim Şunları bu konuda bir sınamanız mumkun mu?

Padişah, veziri sevdiği icin gonlunu yapmak istedi Hanımlarından birini cağırttı ve dedi ki:

- Ey hatun, benim vezirim olan senin kocan, gozdelerimden birini baştan cıkarmış Bunun cezası aslında olumdur Ama sen kocanı affedersen idamdan vazgecip onu sevgilisiyle beraber ulke dışına surgun edeceğim

Kadının gozlerinde intikam alevi parladı:

- istemem, bana yar olmayan başkasına da yar olmasın! Asın, ipini de bana cektirin!

Padişah daha sonra vezirin obur karısını cağırttı Ona da aynı şeyi soyledi Vezirin ikinci karısı tam tersine bir tavır takındı:

- Aman sultanım, ben kocasız kalmaya razıyım, ama cocuklarım babasız kalmasın, idam edeceğinize surgun edin de cocuklarım babalarıyla bir gun kavuşma umidini kaybetmesinler,