1993'ten beri, nesli tukenmek uzere olan orumcekleri yakından inceleyen İngiliz bilim adamı Geoff Oxford "Pasifik kıyısındaki, Havaii ormanlarını gezerken başka orumcekler gorebilir miyim diye bir bitkinin yaprağını cevirince işte bununla karşılaştım. Gulumseyen yuzu gorunce gulumsemekten kendimi alamadım. Cok şaşırdım cunku bu turde boyle bir şeyle ilk kez karşılaştım" dedi.
Orumceğin sırtında boyle bir desenin gelişmesinin nedenini araştıran bilim adamları, Havaii ormanlarında yaşayan ve Theridion grallator olarak bilinen bu orumcek turunun giderek daha fazla bireyinde bu işareti gormeye başladı. Sırtında boyle bir desenin neden geliştiği konusunda ise ceşitli teoriler uretildi. Ama en fazla uzerinde durulan teori, bu orumceklerin, kendilerini korumak icin bir ceşit kamuflaj geliştirdikleri yonunde.
Prof. Geoff Oxford "Kuşlar onlarla besleniyor. Ama bir kuş, daha once hic gormediği bir işaret ya da bir renk gorduğunde birkac saniye durup bakar. Bu orumcekler de boylelikle kacmak icin zaman kazanabiliyor. Ancak bu şimdiye kadar ilk kez rastladığımız bir gelişme. Bir ceşit evrim" dedi.

Yorum yapalım lutfen.