Aşagıda okuyacaginiz hikayeyi buyuk Allah erenlerinden İshakoglu Ahmed Anlatmistir.
Yoksul ve duskun bir kardesim vardi.Gunluk gecimini zar zor kazanabiliyordu.Fakar buna ragmen nefsini Allah`ın emrine vermis ibadet ve taatten asla geri kalmiyordu.Hatta fakirligine kulan asmadan uzerine hic de borc olmadigi halde her yil muntazaman kurban kesiyordu.
İste bu samimi ve fakir mumin kardesim bir hayata gozlerini yumarak hakkin rahmetine kavustu.Bende oz kardesime karsi son agabeyli vazifemi yapmak uzere once bir abdest aldim.Sonrada iki rek`at namaz kildim.Ardından yaptıgim duada "Ey Rabbim!.. Ne olur ruyamda bana kardesimi goster cunku gercekten onun durumunu merak ediyorum" diyerek goz yaslari arasinda Allah`a yalvarip yakardım
Daha snra abdestli olarak yatagima uzanip uykuya daldim.Derin derin uyurken bir ruya gordum.
Kiyamet kopmus butun insanlar dirilip kabirlerinden cikarak mahser yerine toplanmislardir.Bir baktim ki kalabalik insan yiginlari arasinda kardesimde yer almis.Kardesim kir at uzerine kurulmus gidiyor Onunde de bir yigin yagiz atlilar vardır
Hemen Seslendim "Ey kardesim!ii Yuce Allah (c.c.) sana karsi nasil muamele etti?Diye sordum.O da bana yuce Allah (c.c) beni affetti diye cevap verdi Onlar dunyada iken muminlerin kestikleri kurbanlik koclar,uzerlerinde kurulanlar da sahipleri. Benim uzerime bindigim kir at ise ilk kestigim kurbanım.Hepimiz cennete gidiyoruz.
Bu Karsilikli konusmadan sonra kardesim gozden kayboldu.Bende artik uyanmis sevinc gozyaslari icinde az once gordugum bu muhtesem manzarayi canlandirmaya calisiyordum.Ne Mutlu Kurban kesenlere!
Evet kardeswlerim guzel bir hikayeydi ezan okundu namaza kalkicaktim aklima geldi paylasayim dedim..
Yuce Allah (c.c.) cumlemizi kurban keserek yoksul ve duskunleri gozeten kullarindan eylesin amin...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Kır Atlı Cennetlik