Boğazici Universitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitusu Ulusal Deprem İzleme Merkezinin web sitesine gelen eleştiri, soru ve oneriler merkezdeki calışanları zaman zaman şaşırtıyor.
İşte o soru ve eleştiriler...
Boğazici Universitesi (BU) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitusu Ulusal Deprem İzleme Merkezinin, son depremleri yayınladığı web sitesinin, gunde 100'e yakın 'Deprem olacak mı?' yonunde ileti aldığı bildirildi.
Ayda ortalama 1 milyon kişinin ziyaret ettiği web sayfasına gelen eleştiri, soru ve oneriler zaman zaman merkezdeki calışanları bile şaşırtıyor.
Ozellikle deprem tartışmalarının arttığı donemlerde gunde 100'e yakın 'Deprem olacak mı?' yonunde iletisi alan yetkililer, her turlu acıklamaya rağmen bu sorunun sorulması uzerine, sitenin altına 'Lutfen deprem olacak mı?' diye sormayın yazılı bir not ekledi.
Ulusal Deprem İzleme Merkezine e-posta yoluyla gelen bazı iletiler şoyle:
-Burada az once deprem oldu haberiniz var mı?
-Ege Denizi'nin sularının cekildiği ve deprem olacağı soyleniyor? Neden hicbir bakan İzmir ile ilgilenmiyor?
-Marmara Bolgesi'nde son 15-20 gundur hemen hemen hic deprem olmuyor. Sizce bunu nasıl yorumlamak lazım?
-Erzincan'da deprem oldu. Ancak sitenizde goremedim.
-Deprem olmayacak mı?
-Yaptığım araştırmalara gore Şanlıurfa'da deprem olabilir oyle gorunuyor.
-Deprem olacak mı? Ne olur soyleyin.
-Depremde dışarıda cadırda yatmamız uygun mu sizce?
-Depremlerin hic mi faydası yok?
-Isparta'da buyuk deprem olabilir mi?Kızım orada okuyor. Merak ediyorum.
-Denizli cok pis sallandı, ama sitenizde cok az gorunuyor.
-1999 Marmara depremi başta olmak uzere buyuk depremler yaşadım. Deprem anında ve sonrasında ceşitli gozlemlerim oldu. Bana soracağınız bir şey olabilir mi?
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Kandilli Rasathanesine gelen cıldırtan sorular!