ya arkadaslar bunları belki biliyosunuzdur ama bunları tekrar tekrar okumayı cok seviyorum yazmayıda
bunlar benim kendi bilgilerim hicbir sekilde alıntı yapılmamıstır
itilaf devletleri komutanı savastan sonra bi yemekte Turklerle konusuyo onlara savası anlatıyo ve son cumleleri su oluyo biz sizin askerlerinizden kacmıyoduk onların onunde kendilerine kursun işlemeyen yeşil cubbeli askerlerden kacıyodukk..bu biile ALLAH'IN buyuk bi lutfu sehitlerimiz bile hala savas a devam ediyo
işte kara cıkarmasında itilaf devletleri askerleri turk taburunun dinlendiği bi anda saldırıya gecip orayı ele gecirmekti amacları..onde gozcu birlik arkada ise tabur dinleniyo ..askerlerimiz korkuyorla kursun yok cephane yok dusmanın ustune gelmesini bekeleyemezlerdi M.KEMAL ATATURK'E bildiriyorlar ve ATATURK'UN cevabı sungulerinizi takın diyo .. o esnada hava dumandan baruttan karanlık bi şekildeymiş..askerlerimiz sungulerini takınca gunes doğuyo ve sunguler metal oldugundan parlıyo.. karsıdan gelen dusman askerleri ise o parıltıyı gorunce siperde cok sayıda Turk askeri oldugunu sanıyolar ve onlarda sipere yatıyo ve buda askerlerimizin dinlenip savasa devam etmesini saglıyo...bu bile buyuk bi lutuf
savasta sadece bi Turk askeri tek bi tufekle cok sayıda dusman askerini esir alıp komutanının karsısına cıkıyo.. komutanı sasırıyo ve oğlum nasıl yaptın bunu diyo..askerin cevabı valla bilmem komutanım beni gorunce ellerindeki silahları atıp teslim olular bende anlamadım ..dusman askerlerine soruyolar onlar ise tek kişi değildiler bizden coktular ve bizde teslim olmak zorunda kaldık diyorlarrr yanı kısacası CANAKKALE ZAFERİNDE sehitlerimiz savasa devam ediyo
kısa tutmak istiyorum ALLAH hepsinden razı olsun onların yuzunu kara cıkarmayacagız ......
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- canakkale anısına