Gaziantep'te Esat Kaplan, montunu farklı ulkelere ait paralarla kapladı. Butun kışı bu montla gecirmeyi planladığını soyleyen Kaplan, "Para ruhumuzu ısıtmadı, bari bedenimizi ısıtsın" dedi.

Gaziantep'de yaşayan Esat Kaplan (49) 30 yıldır topladığı değişik ulkelere ve donemlere ait yaklaşık 3 ton ağırlığındaki para koleksiyonuyla 9 yıl once, Devri Alem Para Muzesi'ni kurdu. Muzenin bahcesine para ağacı yaptı. Kaplan, şimdi de soğuk havalar nedeniyle montunu kapladığı paralarla dolaşmaya başladı.

Yaklaşık 80 ulkeden topladığı kağıt ve madeni paraları iliştirdiği montla sokaklarda gezen Kaplan'a, başta kenti ziyarete gelen turistler olmak uzere vatandaşlar ilgi gosteriyor. Para kaplı montu gorenler Esat Kaplan'ın yanına gelerek fotoğraf cektiriyor, paralar hakkında soru soruyor.

Kaplan, paranın insanın icin ısıttığını soyledi. Giydiği montun daha profesyonel olması icin terziye sipariş verdiğini ifade eden Kaplan şunları soyledi:

"Malum 2019 kışının soğuk gececeği soyleniyor. Biliyorsunuz ki ekosistemde bazı carpıklıklar var. Ben de duşundum, buna bir care bulmalıyım. En azından insanlara sıcak bir mesaj dahi olsa vermeyi planladım. Bu giydiğim dunyanın en pahalı montlarından birisi şu anda. Para var huzur var, para var, sıcaklık var. Butun kışı boyle gecireceğim. Az once terzimle goruştum, yeni bir şeyler yapalım diye olcumu alacak ve daha iyi bir mont dikecek bana uzeri paralarla dolu olan."

Kaplan'ı goren vatandaşlar da paranın insanı sıcak tutacağını duşunduklerini ifade etti.

İnternethaber