Porsche firması, 1983 yılında otomotiv sektorunde yankı uyandıracak Teknik donanıma sahip bir otomobille pazara girer. Muşterilerinden gelen her turlu yorum ve fikirlere acık olan yonetim, aracın piyasaya surulmesinden 2 ay sonra ilginc bir şikayet mektubuyla karşılaşır.
Muşterinin şikayeti şudur: "Adım Danny Troatman.

New Jersey'de yaşıyorum. Eşim ve cocuklarımla her akşam film seyretmeden once şehir merkezinde bulunan markete dondurma almaya gidiyorum. Bir ay once aldığım Porsche marka arabamla tabii ki...Fakat ne ilginctir, ne zaman cikolatalı veya meyveli dondurma alıp arabama donsem, arac calışmıyor. Oysa vanilyali aldığım zaman aracım rahatlıkla calışıyor. Bunun bir kac kere denedim ve her seferinde aynı sonucu aldım.Yardımlarınız icin şimdiden tesekurler"Bu olay Turkiye'de olsa ne olurdu? Muhtemelen mektubunuz ciddiye alınmayıp bir kenara fırlatılırdı.

Ama hayır! Porsche firmasındaki yetkililer derhal adı gecen bolgeye bir muhendis gonderiyorlar ve sebebini oğreninceye kadar orada kalmasını sağlıyorlar. Ertesi gun muhendis NewJersey'e varıyor ve Bay Troatman'la hemen temasa geciyor. Aynı akşamdan başlamak uzere her akşam ustu muhendisimiz ve Bay Troatman dondurma almak uzere markete gidiyorlar. Gercekten de cikolatalı ve meyveli dondurma alındığı zaman araba calışmıyor, vanilyalı alındığı zaman ise rahatlıkla calışıyor.Muhendis başlangıcta bu olaya şaşkınlıkla bakıyor fakat bilimsellikten uzaklaşmamaya gayret ediyor. Aradan yaklaşık bir ay geciyor. Bay Troatman ile her gun markete giden muhendis, sonunda olayı cozuyor. Yeni model Porsche arabalarda kullanılan soğutma sistemi, arac durdurulduktan hemen sonra devreye giriyor ve motor belirli bir ısıya duşene kadar motoru kilitliyor. Markette en cok satılan dondurma ise vanilyalı. Bu yuzden vanilyalı dondurma tezgahı onunde sureklı sıra oluyor. Bay Troatman sıraya girip dondurmasını alana kadar gecen sure,motorun soğuması icin yeterli oluyor. Fakat cikolatalı veya meyveli dondurma tezgahı onunde sıra olmadığı icin dondurmayı hemen alıp aracına geri donuyor. Motor ise kilitli olduğu icin arac calışmıyor. Muhendis,raporunu yonetime sunuyor.Piyasadaki araclar geri toplanıp, gerekli ayarlamalar yapılıyor ve muşterilere yeni haliyle teslim ediliyor.