Tarihi Rekerru bakin...
Bu Ulkenin en zor zamanlari. Dort Bir Yanda Tehdit var...
Alemi islamin basi, bir manada dokuz asir islam dunyasinin son karakolu olarak vazife
gormus bu necip millet, hususi ile Osmanlilar ile baslayan donemde butun islam dunyasinin karakollugunu yapmis... Simdi is Bu necip milletin topraklari isgal altinda...
Lahor`dayiz . Pakistan yok ozaman.
Hindistan ingiliz mustemlekesi. onlarin cizmeler altinda inliyor ama iman kardesligi suuryula lahor`da miting yapiliyor. hedeflenen ama ise istanbul hukumetine yardim gondermek.. o fakir millet, o esir millet ne yardim gonderebilecektir ki? sahitler anlatiyor:sirtindan elbisesini cikarip atanlar oluyor. yok ki baska bir seyi ama sirtindan elbiselerini cikarip atanlar oluyor. parasi olan para , kumasi olan kumas..vakani sahidleri anlatiyor: lahorda her yer dolu. Hani Akif `in mahser mi mahser dedigi tabir. ancak bu tabirle ifade edilebilir.
Kalabaliklar cosmus comustu. Hatipler guzel konusuyordu. herkes elindeki herseyi veriyordu.( Isin diger aci yani : Bu yardimlar rusya eliyle geldigi icin rusya bize yardim ediyormus gibi gorunuyordu,malesef)
O gun Lahor Sokaklari inliyordu. Halk comustu. Son Sozu soylecek birine ihtiyac vardi . o cosmus topluluga yapilan konusmalar mahzumesinin kafiyesini koyacak birine ihtiyac vardi.. bunlardan bir tanesi de beyaz urbali nurani insandi. iki buklum olmustu. kursuye dogru yaklasirken biri yaklasiyor diye herkez yol veriyordu . Cikti Oraya ama iki buklumdu. bembeyaz elbiseler icinde iki buklumdu. guzel konustu, manzum seyler ifade etti, halk kendinden gecti ve O , sozlerini soyle bitiyordu:
"Cemaat Su dakikada ben Resul-u Ekremin karsisinda kendimi goruyorum.
Isterseniz siz de oyle kabul edin.
Bana diyor ki : Doktor Ikbal Bana ne hediye getirdin?
Bende diyorum ki sultanim, sultanlar gedalardan ne hediye bekler.
Asirlar varki sana verecegimiz hediyemiz olmadi.
Fakat elimde yarim bardak kan var ve bu kan Trablusgarb`da senin serefine dokulen musluman turkun seref kanidir....."
Bu millet asirlardir Doktor Ikbal`in bardagina kan tasiyor ve "gerektiginde" her zamanda tasiyacakti. Fakat simdi zaman, cok kliselesmis soylene soylene artik bir anlam ifade etmeyen cumleler yerine daha mantikli olma zamanidir . Gun gelecek bu zor gunlerde bitecektir. Bu konuda soylenecek ve yazilacak cok sey var ama simdilik bu kadar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Yarim Bardak Kan Doktor Ikbal