GUNCEL KISIM
Gize'deki Piramitlerle İlgili Carpıcı Bilgiler
Gize'deki piramitlerle ilgili yapılan bazı matematiksel araştırmalar, eski Mısırlıların cok gelişmiş bir matematik ve geometri bilgileri olduğunu gostermektedir. Bu hesaplamalara gore, piramitleri planlayanların matematik ve geometri bilgisi dışında, dunyanın olculeri, cevresi, ekseni ve bu eksenin eğimi gibi bilgilere de sahip olmaları gereklidir. MO yaklaşık 2500'lu yıllarda inşasına başlanan piramitlerle ilgili bu bilgiler, henuz buyuk matematik bilginleri Pisagor, Arşimet ve Oklid'den dahi 2000 yıl daha once bu piramitlerin inşa edildiği goz onunde bulundurulursa, cok daha carpıcı bir hal almaktadır:
- Piramitin acıları Nil deltasını iki eşit yarıya boler.
- Gize'nin uc piramiti aralarında, bir Pisagor ucgeni oluşturacak bicimde duzenlenmişlerdir. Bu ucgenin kenarlarının birbirlerine oranları 3:4:5'tir.
- Piramitin yuksekliğiyle cevresi arasındaki oran bir dairenin yarı capıyla cevresi arasındaki orana eşittir.
- Piramit dev bir guneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında duşurduğu golgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gosterir. Piramiti cevreleyen taş levhaların uzunluğu, bir gunun golge uzunluğuna eşittir.
- Piramitin dikdortgen bicimindeki tabanının normal kenar uzunluğu 365,342 Mısır endazesine (donemin olcu birimi) denk gelir. Bu sayı gunumuzde de kullanılan guneş yılının gunlerinin sayısına oldukca yakındır. (Gunumuzde guneş yılının gun sayısı 365, 224 olarak hesaplanmaktadır.)
- Buyuk Piramitle dunyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey Kutbuyla piramitin arasındaki uzaklığa eşittir.
- Piramitin tabanının yuzeyi, anıtının yarısının iki katına bolunduğunde, pi sayısı elde edilir.
- Piramitin dort yuzunun toplam yuzolcumu piramitin yuksekliğinin karesine eşittir
>**Kahire'de bulunan Keops piramidinin 12 ton ağırlığında iki bucuk milyon bloktan oluşmuştur.
>**Gunde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl surecektir.
>**Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir.Ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yuzlerce km. Uzaktadır.
>** Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.
>** Keops piramidinin ustunden gecen meridyeni karaları ve denizleri tam eşit iki parcaya boler ve piramid dunyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunmaktadır.
>** Keops piramidinin yuksekliğinin (164 m.) bir milyarla carpımı guneşle dunyamız arasındaki uzaklığı vermektedir.
>** Keops piramidinin taban alanının, yuksekliğinin iki katına bolunmesi pi sayısını vermektedir.
>** Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda iki defa guneş girmektedir.(doğduğu ve tahta cıktığı gunler.)
>** Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden olmuştur.
>** Piramitlerin icerisinde ultra sount, radar, sonar gibi cihazlar calışmamaktadır.
>** Kirletilmiş suyu, birkac gun paramit'in icine bırakırsanız, suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
>** Piramitlerin icinde sut birkac gun sureyle taze kalır ve daha sonar hic bozulmadan yoğurt haline gelir.
>** Bitkiler piramitin icinde daha cabuk buyur.
>** ’’Piramit’’in icine bırakılmış su beş hafta sureyle bekletildikten sonar yuz losyonu olarak kullanılır.
>** Cop bidonu icindeki yemek artıkları hic koku yaymadan piramitler icinde mumyalaşır.
>** Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar bir piramidin icinde daha cabuk iyileşme eğilimi gosterir.
>** Piramitlerin bazı odalarının icinde ne olduğuna hakkında bir bilgi yoktur. Araştırmacıların coğu ya icinde kayboldu yada aynı yerde birkac tur attılar fakat iclerini goremediler.
>** Piramitlerin ici yazın soğuk, kışın sıcak olur.
Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı
Dunyanın her yerinde ilkokul cağındaki cocuklara, piramitlerin binlerce kolenin on yıllar boyu suren calışması ile yapıldığı oğretilir. Hatta şimdi dışarıya cıkıp gorduğunuz ilk yuz kişiye piramitlerin nasıl inşa edildiğini sorsanız, coğunun vereceği cevap bundan cok da farklı olmaz. Kolay bir acıklamadır ve “5 işci 10 metre duvarı 3 gunde inşa ederse…” tarzı matematik sorularına alışkın olan gencliğimiz icin -Orta yaşlardakiler de alışkındır- cok da gercekcidir. Neticede binlerce kişiyi yeterince korkutarak onlara Japon istiklal marşını tersten okutturabilirsiniz, neden aynı yontemle 5 milyon kaya bloğu bir plana gore yerleştirilemesin?
Elbette kimse boyle bir projenin kolaylıkla yapıldığını iddia etmiyor. Ama bazı şeylerin sır olarak kalmasındansa, mantıklı yada mantıksız bir acıklama getirip uzerini ortmek herkesin daha cok işine geliyor. Peki bir soru soralım: Eğer bu tez yeterince mantıklıysa, neden araştırmacıların en gozde konularından biri hÂl ve hÂl piramitler?
Cunku kolelerin taşları kilometrelerce otede sokup piramitlere kadar getirmesi icin, iki şeye şiddetle ihtiyac duyulacaktır ki, bunları gerektikleri kadar (Yazının ilerleyen yerlerinde goreceğiz) bulmak o zamanın şartlarında neredeyse imkansızdır:
Cok fazla zaman
Cok fazla kole
Buyuk Keops piramiti, yaklaşık 2.5 milyon kaya bloğundan oluşmuştur. Bu kaya bloklarının coğu yaklaşık 2 ton ağırlığındadır ve taşınması icin en az 60 kişi gerekmektedir.
60 kişiyi duyunca dudağınız ucuklamasın, dahası geliyor. Bu kayaların bazıları 70 ton ağırlığındadır. Ustelik piramidin zemininde değil, yaklaşık 40 metre yuksekte bulunmuştur. Eski Mısırlılar o donemde henuz vinci uretemediklerinden, boyle bir kaya bloğunu insan gucuyle taşımak zorundadırlar ve 70 tonluk bir bloğu taşımak icin -sıkı durun- 2000 kişiden fazlası gerekir.
Firavun kelimesi, bildiğiniz gibi Kıptî (Eski Mısır uygarlığı) hukumdarlarına verilen genel bir isim; Sultan gibi… Firavun Keops’un 20 yıllık hukumdarlığı suresince bu piramidin bitirildiğini duşunecek olursak, tahta cıktığı gunden itibaren her gun yaklaşık 400 bloğun yerine yerleştirilmesi gerektiğini anlarız.
Hadi bunların hepsini gectik diyelim. Yeterli işciyi ve zamanı bir şekilde buldunuz. Her şey hazır. Peki sizce ellerindeki basit aletlerle, Mısırlılar piramitleri oluşturan kayaları nasıl kestiler? Piramitlere en yakın taş kaynağı, kilometrelerce otedeydi.
Hatırlarsanız yakın zamanda, kar kuyularından buz kutleleri cıkarıp şehre getiren işcilerle ilgili bir haber medyada yer almıştı. İşcilerin bir tek sıkıntısı vardı: Buzu yanlış kesenler, işe yaramaz kucuk parcalar oluşmasına sebep oluyorlardı.
Piramitlerin yapımında kullanıldığı iddia edilen kirectaşı da, verdiğimiz ornekteki gibi, kesilirken cok cabuk parcalanır. 5 milyon ton kirectaşı bloğunun kesildiğine inanıldığına gore, geride tonlarca işe yaramaz parca ve yığınla kırık kaya bloğu kalması gerekirdi.
Fakat şu ana kadar bunu gosterebilecek herhangi bir delile rastlanmadı.
Mısırlıların basit aletler kullandığını soylemiştik. Peki sizce sert metallerden yoksun bir medeniyet, nasıl olur da 10 farklı boyutta taşı, boyutlarında en ufak bir oynama olmadan kesmeyi başarır? Taşların tam istenilen boyutta kesilmesi cok onemlidir, cunku kucuk bir kesim hatası bile dikey bağlantılarda geri donulemeyecek hatalara sebep olabilir.
Acaba bitişik bloklar arasındaki bağlantılar nasıl bu kadar doğru bir şekilde ayarlanabildi? Dikkat buyurun, milyonlarca bloğun arasındaki yatay ve dikey bağlantılarda 2 mm’den fazla sapma yok! Bu kadar blok nasıl oldu da motorlu aletlerin veya elmas kesicilerin yardımı olmadan istenilen seviyeye getirilebildi?
Peki taşların kesilmesinden taşınmasına, akıllarda pek cok soru işareti bırakan “Vur sırtına taşıyıver!” teorisinden siz de şuphelenmeye başlamadınız mı?
Piramitlerle ilgili akıllara takılan butun sorular, ortaya atılan bir teoriyle cevaplandı. Bu teori, daha once ortaya atılan fikirlerden oldukca farklıydı. Ne milyonlarca işciden, ne tahta tahteravallilerden, ne de uzaylılardan bahsediyordu.
Bu teori farklıydı, cunku kayaların yerinde oluşturulduğunu soyluyordu!
Piramitlerde kullanılan taşların tabii kirectaşı kayaları olduğunu soyleyenleri zor durumda bırakan iki gercek vardı: Kayaların icinde fosil kabukları ve hava kabarcıkları bulunmuştu!
Tabii kirectaşı kayaları, binlerce yıllık bir birikimin urunu olduklarından cok sıkışmışlardır ve iclerinde fosil kabuğu ve hava kabarcıkları bulundurmazlar.
Oyleyse bu kayaların tabii kirectaşı kayaları olmaması gerekiyordu.
80lerin başında, profesor Joseph Davidovits, piramitlerin kirectaşından uretilmiş taşlarla inşa edildiğini iddia etti. Teorisine gore; Mısırlı işciler, yumuşak kirectaşlarını ezip suyla karıştırıyor ve hazırlanan bulamacı kaolin kili, kirec, camur ve sodyum karbonatla birleştiriyorlardı.
Bu karışım, piramitte istenen yere yerleştirilen kalıplara dokuluyordu.
Maddelerin jeokimyasal reaksiyonlar gecirmelerinin ardından, ortaya tabii kirectaşı kayalarından ayırt edilemeyecek benzerlikte ve sertlikte kayalar cıkıyordu.
Boylece taşları kesme, piramitlere getirme, yerlerine cıkarma dertleri tamamen ortadan kalkıyordu!
Klasik “kesip piramite taşıma” teorisinin eksiklerinden onceki yazımızda bahsetmiştik. Bir piramidin yaklaşık 20 senede tamamlandığını biliyoruz. Bu “kaba kuvvet” teorisi doğruysa bir piramit asla 20 senede tamamlanmış olamazdı. Yine piramitlerin şekli “piramit”e benzetilemez, binlerce kaya bloğu milimetrik hesaplarla kesilemezdi.
Hadi kesildiğini varsayalım, hayali taşıma sureci oylesine safhalar iceriyordu ki kayalar piramitteki yerlerine getirilene kadar hassas olculerini kaybetmiş olacaklardı.
Davidovits 79′da bunları soylediğinde, bazı Egyptologist (Mısır bilimci)’lerden tepki gordu.
Piramitlerin boyle pratik ve akıllıca bir yontemle inşa edilmiş olması ihtimali, Darwinci, “Zaman ilerledikce insanlık ilerledi” goruşundeki bazı bilim adamlarını pek “sarmadı”.
Oyle ya, bu karışımı elde etmek icin kimya bilgisi gerekiyordu ki, o devrin insanları bunu biliyor olmamalıydılar.
Davidovits’in bu konudaki fikirleri, sadece duşunerek vardığı sonuclar değildi. Fransa’daki Jeopolimer Enstitusunde calışan bir bilim adamı olan Prof. Davidovits, araştırmalarını tabii maddelerden karışımlar yaparak farklı kaya turleri oluşturmaya yoneltmişti.
Mısırlıların da yaptıkları karışımlarla, gerceğinden ayırt edilemeyecek berzerlikte kirectaşı kayaları uretebildiğini iddia eden Davidovits, hiyerogliflerden yola cıkarak hazırladığı karışımlarla birebir kirectaşı kutleleri uretmeyi başardı.
Hikayenin Eski Mısır’dan gunumuzdeki deneylere uzanan kısmına gelecek yazımızda gecelim.
“Piramitler nasıl inşa edildi?” serisinin 3. ve son yazısında; Davidovits’in elini guclendiren bazı delilleri, kirectaşı bloğu uretme deneyine ait fotoğrafları ve konuyla ilgili videoların bağlantılarını bulacaksınız.
Prof. Davidovits’in, piramitlerin kayaların oyulmasıyla yapılmadığına dair bazı deliller bulduğundan ve karışımı labaratuar ortamında yeniden uretebildiğinden onceki yazımızda bahsetmiştik.
Bu yazımızda da fazla detaya girmeden, konuyu genel hatlarıyla aktarmaya calışacağız. Ayrıntılı bilgi icin Fransız Jeopolimer Enstitusunun ilgili sayfasından yararlanabilirsiniz.
Davidovits’in teorisini “fazla akıllıca” bulan bilim adamlarını sıkıntıya duşurecek gerceklerden biri de Irtysen Anıtı’ydı.
Irtysen Anıtı, Paris’te Louvre Muzesinde yer alan 4000 yıllık bir taş anıt. Anıtta, MO 2000′li yıllarda yaşamış Irtysen isimli ruhban sınıfı baş ustasının otobiyografisi yer alıyor.
Yazıda Irtysen, taş anıtlar yapabilmeye yarayan “gizli bir bilgi”ye sahip olduğundan bahsediyor. Dikkat buyurun, ifadesi ilginc:
“Taşları oyarak değil, kalıplara dokerek taş anıtlar uretmek”
Prof. Davidovits, araştırmalarını surdururken Sehel Anıtı’yla da karşılaşır. Bu anıt ilk olarak 1889′da bulunmuştur; fakat o donemde kimya bilimi hiyeroglif cozumune entegre edilmediğinden, taş yapımıyla ilgili formulleri iceren kısımlar anlaşılamamıştır.
Profesor, hiyeroglifte yer alan; oturan insan ve uzerinde goz ifadesinin ARI kelimesiyle karşılandığını bilmektedir. ARI, “şekle sokmak” anlamına gelmektedir.
Hiyeroglifteki şekillerden birinde ARI’ya ekleme yapıldığı dikkat cekmektedir. Bu ekleme, oturan insan figurunun yanına eklenmiş yarım daire ve uzerinde goğe uzanmış iki el motifidir.
Yeni şekle ARI-KAT adı verilir. Davidovits, bu ifadenin “insan yapımı mineralli veya sentetik madde” anlamına geldiğini anlamakta gecikmez.
İsterseniz şimdi de piramitlerde kullanılan kirectaşı bloklarının nasıl uretilebileceğini fotoğraflarıyla gorelim:
1. Yumuşak Kirectaşı:
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
2. Natron Tuzu (Sodyum Karbonat):
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
Natron tuzu, su ve kirectaşı iyice karıştırılır.
3. Kirec:
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
Kirec, kirectaşlarının ufalanmasıyla ortaya cıkabileceği gibi, yanmış bitkilerin kullerinde de yoğun olarak bulunur. Bu sebeple, rahiplerin Mısır’ın her tarafından bitki kulleri toplamış olabilecekleri tahmin ediliyor.
4. Kostik Soda:
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
Kostik Soda, bir nevi katalizor olarak kimyasal reaksiyonları hızlandırmakta kullanılır.
Karışım cimento halini alır. İşciler, fosil kabukları, Nil yatağından alınan kil ve kirectaşı parcalarını cimentoya karıştırırlar.
Karışım kalıplara dokulur ve golgede kurumaya bırakılır. Cunku yakıcı guneşte kalan karışım catlayabilir.
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
Giza’daki buyuk piramitlerde, kaya blokları bu teknikle bulundukları yerde uretildiler. Boylece binlerce kilo ağırlığındaki blokları yerden cok yukseklere cıkarmalarına gerek kalmadı.
klip,klibi,video klip,izle,seyret,indir,klipleri,youtube
Fotoğraflar, Jeopolimer enstitusunden alınmıştır. Mısır’da uygulanan teknik esas alınarak yapılan deney sonucunda, ortaya 12 tonluk kirectaşı bloğu cıktı.
Piramitlerde kullanılan formul, elbette deneyde uygulanandan farklıydı. Fransız kireci, eski Mısır’da kullanılan reaktif tik icerikli kirecten farklılıklar gosteriyordu. Piramitlerin formulu, kucuk blokların uretilmesine elverişsizdi.
Deneyde aynı formulun kullanılamamasının bir diğer sebebi de, piramitlerden ornek alınmasına izin verilmiyor olması.
Sonucta, deney birebir gercekleri yansıtmasa da; gerceğinden ayırt edilemeyecek kalitede kirec taşı kayalarının uretilebileceğinin bir ispatı oldu.
alıntıdır
yorum yapın lutfen
rep verirseniz sevinirim
biraz uzun biliyorum ama merakı olanların okuyacaklarına eminim.
__________________
##Piramitlerin Sırları##
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- ##Piramitlerin Sırları##