Kralice 'cevremi akıllı insanlarla doldurmak' cevabını vermiş. &n! bsp; Erdoğan bunun uzerine kraliceye cevresindeki insanların akıllı olup olmadıklarını nasıl ayırt ettiğini sormuş.
Kralice, 'onlara doğru soruları sorarak ayırt ediyorum' diye
yanıtlamış ve 'izin verin gostereyim' demiş.
Kralice hemen Tony Blair'i aramış ve:
'Sayın Başbakan , lutfen bu soruya cevap verin: Annenizin bir cocuğu var, babanızın bir cocuğu var ve bucocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz. Kimdir bu? ' diye sormuş.
Tony Blair: 'Bu benim majesteleri' diye yanıtlamış.
Kralice

Erdoğan:'Evet majesteleri, cok teşekkur ederim, bu metodunuzu kesinlikle kullanacağım' diyerek oradan ayrılmış.
Yurda donuşunde hemen Unakıtan'ı yanına cağıran Erdoğan:'Kemal abi sana soracağım bir soruyu cevaplamanı istiyorum'demiş.
Unakıtan :
'Tabii efendim, nedir?'
Erdoğan: Annenin bir cocuğu var, babanın bir cocuğu var, ve bu cocuk senin ne kız ne de erkek kardeşin.Kimdir bu?
Unakıtan sağa bakmış sola bakmış duşunmuş taşınmış ve en sonunda:
'Efendim bunu biraz duşunup sonra size cevap versem?' demiş.
Erdoğan kabul etmiş ve Unakıtan oradan ayrılmış, vakit kaybetmeden
Bakanlar Kurulunu toplantıya cağırmış,saatlerce bu soru uzerinde duşunmuşler,ama
kimse bir cevap bulama mış.En sonunda Kemal Unakıtan, Kemal Derviş'i aramış ve durumu acıkladıktan sonra:
'Annenizin bir cocuğu var,babanızın bir cocuğu var, ve bu cocuk sizin
ne kız ne de erkek kardeşiniz. Kimdirbu?
Derviş: 'Bunda bilemeyecek ne var, tabii ki benim!' diye yanıtlamış. Cevabı alan Unakıtan hemen Tayyip'i arayarak: 'Cevabı buldum efendim, kim
olduğunu biliyorum, Sayın Kemal Derviş'demiş.
Tayyip buyuk bir hayal kırıklığıyla cevap vermiş:
'Yanlış cevap Kemal Abi, Doğru cevap Tony Blair idi.'