İstanbul Milli Eğitim Muduru’nden akıl almaz buluş!
“Kafası iyi” arılarını salıp oğrencilere konduracak!
İstanbul Milli Eğitim Muduru Ata Ozer’in, uyuşturucuyla mucadele projesi: Arılara uyuşturucu veriyorum. Oğrencide uyuşturucu varsa ona konacak. Boylece cocuğu rehabilite edeceğiz
İSTANBUL Milli Eğitim Muduru Ata Ozer, okullardaki uyuşturucu sorununu cozmek icin proje ustune proje uretiyor. Ozer “ARI” projesininin temel prensiplerini şoyle anlattı...
Arı projesi nedir?
Bir komisyon kurduk. Yuzlerce arı uzerinde denemeler yapıyoruz. Arılara uyuşturucu veriyorum. Ama bir arıya ectasy veriyorsam, bir arıya uyuşturucu hap veriyorum, bir arıya esrar, bir arıya bir başkasını veriyorum. Şu ana kadar arılardan olen olmadı. Ne verirsem alıyor. Aldığı zaman da tamam dediğimizde okuldaki uyuşturucu da buyuk olcude geri planda kalacak.
Niye arılar?
İnsanın ustune konmayan ve gezmeyen tek hayvan arıdır. Arı insanın uzerine konmaz. Sadece sokar ve kacar. Şimdi konacak. Bende uyuşturucu varsa onun alacağı benim ustumde o yuzden benim ustume konacak.
Bilimsel işbirliğiniz?
Hayır şu anda calışıyorum. Komisyon kurduk. Bizim uyuşturucu konusunda bilgi sahibi, bugune kadar da bizim 21 aydır yapmış olduğumuz calışmalarda buyuk olcude başarılı bir ekip.
Kac arı olacak?
Yuzlerce arı var. Calışmaya 1 ay daha devam edeceğiz. Biz onları besledikten sonra cıkaracağız uzerimize koyacağız konacak mı bize? Onu hissedebilecek mi? Eğer olursa hayata gecireceğiz.
Kime konacağını nasıl bilecek?
Arı uyuşturucuya alıştıktan sonra nereye giderse gitsin sizde uyuşturucu varsa “pat” diye gelecek. Nasıl guvercinler var posta guvercinler. Kocaeli’nden atıyorsun İstanbul’daki kumeslere geri geliyor. Benim ustumde uyuşturucu varsa gelecek benim ustume, beni okşayacak, gezecek.
Konduktan sonra nasıl yakalayacaksınız?
O arı artık kutuya koyulmaz, ondan kalkıp gidecek. Biz bunu başardığımız zaman arıların coğunu oldureceğiz.
MUDUR BUGUN CARK ETTİ
"İstanbul İl Milli Eğitim Muduru Ata Ozer’in uyuşturucuyla mucadele konusundaki arıları kullanma calışmalarına ilişkin yaptığı acıklamalarında, "sadece fikir bazında olan, uygulamaya konulmayan bir duşunceden bahsettiği" bildirildi.
İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu Basın Servisinden yapılan yazılı acıklamada, Ata Ozer’in, İstanbul Eğitim Rehberlik ve Kariyer Fuarı’nın sonuclarını paylaşmak ve 28-30 Mayıs gunleri arasında duzenlenecek olan İstanbul Eğitim Fuarını anlatmak icin basınla bir araya geldiği sohbet toplantısından, "yanlış anlamalara meydan veren sonuclar ortaya cıktığı" belirtildi.
Acıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İl Milli Eğitim Muduru Ata Ozer, uyuşturucuyla mucadele icin yaptıkları calışmalarını anlatırken, sadece fikir bazında olan, hicbir şekilde uygulamaya konulmayan bir duşunceden bahsetmiştir.
Kesinleşmemiş, bilimsel gercekliği olmayan bu konunun medyaya yansıması ise uzucu sonuclar doğurmuştur. Bu proje, sadece duşunce bazındadır ve bakanlığımızla ilgili bir calışma olmayıp tamamen şahsi duşunceden ibarettir."
Kaynak: vatan
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- İstanbul Milli Eğitim Muduru’nden akıl almaz buluş!