Bolu'da yeni acacağı işyerine vergi levhası almak icin nufus cuzdanı orneği cıkarmak isteyen 35 yaşındaki Aydın Oskay, Nufus Mudurluğu'ne gittiğinde ailece Dominik Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını oğrendi!...
skay'ın Turk vatandaşı olduğunu soylemesi uzerine, Adrese Dayalı Nufus Kayıt Sistemi'ne geciş sırasında yapıldığı sanılan hata duzeltildi.
Yeniden Turk vatandaşı olduğu icin mutlu olduğunu belirten Oskay, "İşyeri acmak icin gerekli vergi levhasını almak uzere nufus cuzdanı orneği gerekli. Ben de muhtarlığa gittim. Burada kaydım cıkmayınca Nufus Mudurluğu'ne gittim. Oradaki gorevli kayıtlara bakınca, ailece Dominik Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu soyledi. Cok şaşırdım. Turk vatandaşı olduğumu, 35 yıldır aynı mahallede oturduğumu soyledim. Hata duzeltilerek birkac gun sonra evrak verildi. Yeniden Turk vatandaşı olduğumuz icin mutluyum" dedi.
Oskay, daha once Dominik Cumhuriyeti'nin adını bile duymadığını belirterek, "Dominik Cumhuriyeti'ni merak edip internete girdim. Karayipler'de bir ada olduğunu oğrendim. Dilini, nerede olduğunu bilmeyiz ama bir sure vatandaşı olduk" diye konuştu.
Bolu İl Nufus Muduru Yusuf Kantacı ise kendisine boyle bir hatanın yapıldığı bilgisinin ulaşmadığını belirterek, "Yapılan bir yanlışlık varsa, duzeltilmesi cok normal" dedi.