Dev isopod: Bu dev yaratıklar genellikle okyanus diplerinde yaşıyor. Işıktan rahatsız olduğu icin okyanusun en ışıksız ve izbe yerlerini tercih ediyor. Olu balıklarla ve yosunla besleniyor.
Yeşil cıngıraklı yılan: Guneydoğu Asya'da yaşıyor. Cıngıraklı yılanın farklı bir turu olan bu yılan bilimadamları tarafından ilk olarak 2002 yılında tanımlandı.
Yılan balığı: 'Channidae' yılanbaşı balığı olarak da biliniyor. 2002 yılında tanımlanabildi. Olum balığı diye adlandırılan bu tur bir golde yaşayan tum canlıları yok edebilme yeteneğine sahip. Ortalama altı kilo ağırlığında ve bir metre uzunluğluğunda
Aye-aye: Dunyanın en az bulunan ve ilginc gorunumlu yaratıklarından. Madagaskar bolgesinde yaşayan bu inanılmaz hayvan insanlara zarar veriyor. Bir koyu yok ettiği soylenen bu hayvan ortalama 40 santimetre boyunda ve 2 kilo ağırlığında.
Yıldız Burunlu Kostebek: Gozu olmayan bu hayvan tum algısını cok gelişmiş yıldız şeklindeki burnuyla sağlıyor. Dokunma duyusu icinde yıldız şeklindeki burnunu kullanan bu yaratığın burnunda ortalama 25 bin sinir ucu bulunuyor.
Fırfırlı Kertenkele: Kahverengiye kacan sarı rengiyle bu kertenkele Avustralya'da yaşıyor. Boynunun etrafını saran fırfır şeklindeki deri hayvana ilginc bir goruntu veriyor. Genellikle ağac ustunde yaşıyor fakat zaman zaman yere iniyor.
Yaprak Kuyruklu geko: Madagaskar'ın yerlilerinden. Tropikal yağmur ormanlarında yaşadığı icin doğaya uyum sağlamış bir tur. Ağacların govdesinde yaşıyor ve sinirlendiğinde ağzını acıp ilginc bir ses cıkarıyor.
Kerivoula Kachinensis: Bu ilginc yarasa turu Asya'da yaşıyor. Doğada az rastlanan bir tur olan bu yarasa oldukca yırtıcı
Kor col faresi: Afrika'nın doğu bolgesinde yaşıyor. Soğukkanlı ve acı sinirleri yok. YEr altında yaşamayı tercih eden bu fareler hicbir şekilde acı hissetmiyor.
alıntıdır
__________________