140 donumluk 'hayır'
Edirne'de bir ciftci, referandumda vereceği oyunu, 140 donumluk arazisine yazdı.
Guncelleme:15 Temmuz 2010 15:34
Edirne'nin Keşan İlcesi'ne bağlı Turkmen Koyu'nde MHP'li ciftci, 55 yaşındaki Ahmet Emek, 12 Eylul'de Anayasa değişikliği icin yapılacak referandumda kullanacağı ‘Hayır’ oyunu dev harflerle 140 donumluk buğday tarlasını yazdı.
Keşan İlcesi'ne bağlı Turkmen Koyu'nde ciftcilik yaparak gecimini sağlayan Ahmet Emek, 12 Eylul tarihinde yapılacak referandumda ‘hayır’ oyunu kullanacağını soyledi. MHP'ye uye olan Ahmet Emek, 140 donumluk buğday tarlasında bicmediği buğdaylar yardımı ile dev harflerle ‘Hayır’ ve uye olduğu partisinin simgesi olan 3 hilali şekilleri cizdi. Turkmen Koyu'ndeki buğday tarlasında bicerdover ile 1 gun boyunca dev ‘hayır’ yazabilmek icin uğraş veren Emek, Turk ciftcisinin referandumda ‘hayır’ oyunu kullanacağı inancında olduğunu soyledi. Hukumetin tarım politikasını eleştiren ciftci Ahmet Emek, tarlasındaki dev ‘Hayır’ yazısının hukumetin 8 yıllık tarım politikasına karşı tepkisi olduğunu ve ilaclama ucağıyla goruntuleri cektiğini soyledi.

“Onumuzde referandum var. Tepkimi dile getirmek icin boyle eylem yaptım. Buğday tarlamdaki bicmediğim buğdaylar ile referandumda kullanacağım oyu oraya cizdim. Tarlaya 3 hilal ve ‘hayır' yazısını cizmek tam 1 gunumu aldı. Bu sadece benim değil; Turk ciftcisinin sesidir. Gemi kullanmayı bıraksınlar tarlaya inip traktor kullansınlar.”
Keşanlı Ahmet Emek'in tepkisine koydeki diğer ciftcilerin yanı sıra MHP Edirne İl Başkanı Gursel Şimşek de destek verdi. Hukumetin yanlış politikalar peşinde olduğunu belirten Şimşek şunları soyledi:
“AKP icraatının tarımda yanlış politikalarına tepkisini Turk ciftcisi tarlasına boyle nakşederek gosterdi. ‘Hayır' diyebilmenin cesaretini gosteren bu ciftci, Turk ciftcisinin gercek sesini duyurdu. Bu bir haykırıştır. Trakya halkının ortak bir haykırışıdır. Hukumet, Trakya halkının referandumda oy pusulasından once hayırı tarlada gormesidir. Trakya halkı anayasa değişikliğine hayır diyerek buyuk bir şamara hazırlanmaktadır. Onun adı Trakya şamarıdır.”
DHA