Oncelikle herkese cumleten selamun aleykum..20 yaşındayım.Ne hikaye yazarıyım,ne şair nede başka birşey..Sadece bir an icime doğan bir ilhamla yazdığım bir kac..Yazdıklarımın ne derece doğru yada yanlış vede iyi mi kotumu olduğunu bilmiyorum..Ben yinede sizlerle paylaşmak istedim.İyi yada eleştiri yapan herkezden Allah(C.C) razı olsun inşallah.
Bir sevgili varmış..
“Bir sevgili varmış,ona aşık olanların karşılığını asla karşılıksız bırakmayan vede karşılığını fazlasıyla veren bir sevgili..Mal,mulk,mutluluk,huzur,başarı ve sayılamayacak kadar cok şey verendi aşıklarına..O ne kimseye ait oldu nede tek bir kimse sadece onun icin sevgili..Herkesi sevdi,herkesin yaptığı hataları gonulden bir ozur ile bağışladı..O katlandı..Sevdiklerinin nankorluklerini,onu gormezden gelmelerine,inkar etmelerine..Sabr etti..Cunku ona layıkıyla aşık olanları vardı..! Kalbinde iki yeri vardı..Cenneti ve cehennemi..Sevdiklerine yapılması kolay helede aşk ile yapılması en mutlu olan kurallar,yasaklar koydu..Onlar sevdiklerini kotuden uzak tutup cennetine goturucekte yoldu cunku..Sevdiklerine bağışladığı onca guzelliğin bir bedeli olmalıydı..Hayallere bile sığmayan cennetine girebilmek basit olmalıydı..Muhteşemliğinden ufleyipte yarattıklarını denemek istedi..Cennetine ve cehennemine giricek olanları gormeliydi..Aslında cehenneme giren olmasını hic ama hic istemedi..Sevdiklerine hep yol gosterdi,hep rehber oldu,elci tayin etti,onları bilgilendirmek ve sapkınlıktan alı koymak icin..Gercek aşıklar ve sevenler onun yolundan gitti.Asıl aşkın asıl sevginin ne olduğunun farkındaydılar..Gercek mutluluğun ebediyette..Sevgilinin cennetinde olduğunu biliyordular cunku..Yinede uyarılara,kurallara,yasaklara rağmen sapanlar oldu !!! Okyanuslar kadar buyuk bir aşk ve sevgi onları beklerken,onlar kucuk bir su birikintisinin peşinden koşmayı sectiler..Hic durmadan donen,baş donduren..Okyanusların yanında ağza alınamayacak kadar kucuk ve kısa olan zevkle insanları sarhoş etti..Ahh Dunya yalan dunya..”
Cocuk okuduklarının şaşkınlığı ve bir turlu anlam verememesi yuzunden babasına sorar ;
Oğul-Kimdir baba bu sevgili? Bunca şey vermesine rağmen neden hicbir menfaat gozetmez?
Baba-O yeri ve goğu yaradandır evladım..O kulları nimetleriyle,rızıklarıyla odullendirir..Karşığında ise tek beklediği şukurdur..Ve şukredenleri dunyada sıkıntıda bırakmaz..Ebediyette ise hayal bile edemeyecekleri nimet ve guzellikler beklediğini mujdeler..
Oğul-Peki bizden ne ister baba sevgiLi..? Ona nasıl şukr edebiliriz ucu bucağı sınırı olmayan nimetler icin?
Baba-Gunde 5 kez huzuruna cağırır insanları..Nimetlerinden memnun olupta şukr edenleri diler..Dertlerini,sıkıntılarını,isteklerini hic sıkılmadan gunde 5 kez dinler..Hergun,her ay,her yıl..Her zaman huzuruna bekler insanları..
Oğul-Nasıl laikiyle şukr edeceğiz baba sevgiliye..Nasıl onun sevgisine laik olabileceğiz..?
Baba-Dedim ya oğul hergun 5 kez huzuruna davet eder diye..Dunyevi sıkıntılarından,kederlerinden,arzularından,iste kle rinden,nefsinden arınarak git oğul huzuruna..Cunku gercek aşk ve mutluluk oradadır..Sadece ona anlat derdini,sadece onunla konuş..Aklını başka şeylerle meşgul etme onun huzurundayken..Sevgiliyle konuş,sevgili ile dertleş..Gercek aşk ondadır..! Onun sevgisinin ve merhametinin sınırı yoktur.
Oğul-Ben iyilikte seni bilir seni ornek alırdım..Sen evlatlarını sevdin,bizlere karşı merhametli oldun ve dosdoğru buyutmek icin calıştın cabaladın..Oysa ki sevgilinin milyarlarca kulları var..Hergun huzuruna davet ediyor,dertlerini,sorunlarını ve isteklerini dinliyor..Aklım almıyor baba..Boyle mukemmeliyetteki sevgiliye nasıl olurda şukr edilmez?
Bana onu tanıtıp,aşıklar yolundan gidebilmem icin oğut verdiğin icin senden sana cok teşekkur ederim..Ben kalabalıklar icinde daima kendimi yalnız hissederken,meğerse herkesi gozetip kollayan bir sevgili varmış..Benim yaptığım hatalarla dalga gecmeyi bekleyen arkadaşlarım,cevrem varken..Yaptığım hataları affetmek icin sadece gonulden bir tovbe bekliyen bir sevgili varmış.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Bir sevgili varmış...