Londra'daki caminin yeni imamı şehre gitmek icin hep aynı otobuse biniyor ve coğu zaman aynı şofore rastlıyordu.
Birgun, bilet alırken şofor yanlışlıkla 20 "kuruş" fazla verdi. İmam efendi yanlışlığı, yerine oturup, parasını sayınca fark etti. Kendi kendine duşunmeye başladı; "20 kuruşu geri versem mi vermesem mi acaba şofore?"
Ama icinden bir ses diyordu ki; "Bu cok kucuk bir para. Şoforun zaten umurunda da değil. Otobus şirketi icin 20 kuruş ne fark eder? Bu parayı Allah'tan gelen bir hediye gibi... duşunebilirim"
İneceği durağa gelince, imam kalktı yerinden ve şoforun yanına yaklaştı. Fikrini değiştirmişti. İnmeden once şoforun yanına sokuldu. "Sizden bilet alırken, bana 20 kuruş fazla vermişsiniz. Oturunca fark ettim" dedi ve ekledi "Buyurun paranızın sustu olan 20 kuruşu."
Şofor gulumseyerek baktı imam efendiye ve "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum. İslam'ı oğrenmek icin. Size, bilerek fazla para verdim. Nasıl tepki vereceğinizi gormek istedim."
Şoforun sozleri uzerine imam şoka girmişti adeta. İnerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyordu. Yere yığılacakmışcasına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye calışıyordu. Bu arada, gozlerinden yaşlar dokulerek gokyuzune baktı ve dedi ki:
"Allah'ım az daha İslam'ı 20 kuruşa satıyordum!"