Karşıyaka Mahallesi'ndeki 47'nci Sokakta bulunan 5 numaralı gecekonduda kirada oturan Guner cifti, doğuştan hasta olduğu belirtilen kızları Selma Nur’u gordukce uzulmekten başka bir şey yapamadıklarını soyledi. İşsiz olduğunu ve sosyal guvencesi bulunmadığını belirten baba Mustafa Guner, onceden calıştığı işyerinin zarar etmesi nedeniyle ayrılmak durumunda kaldığını ve SSK priminin kesildiğini, yeşil kartın da kendisine verilmediği icin hasta olan iki cocuğunu tedavi ettiremediğini anlattı. Mustafa Guner, Selma Nur icin hastane hastane gezerken SSK'lı doneminin sona erdiğini, bu nedenle sağlık hizmetinden yararlanamadığını ve tedavisinin yarım kaldığını belirtirken goz yaşlarını tutamadı. Baba Guner, “Ben kimseden ekmek, aş istemiyorum. Benim icin onemli olan kızım. Yeterki tedavi ettirebileyim” diye konuştu.
Sağ ayağı ve parmakları nedeniyle gun gectikce rahatsızlığı buyuyen Selma Nur'un bir an once tedavi edilmesi gerektiği belirtildi. Yaşıtları gibi olmak istediğini belirten Selma Nur, “Koşmak, oynamak ve gulmek istiyorum” dedi. Kucuk Selma sağ ayağında 40 numara ayakkabı giyerken, sol ayağına ise 28 numara ayakkabı giymek zorunda kaldı.
Erhan GOGEM/ KIRIKKALE, (DHA)