[IMG]http://img89.**************/img89/5959/resim041buyuksf9.jpg[/IMG]
Peygamber Efendimiz(s.a.v.) edindiği bir sırdan dolayı ici icini yerken,derin bir duşunce halindeyken,Hz.Ali(r.a) yanına geldi Efendimizin duşunceli halini merak edip sordu:
Ya Resulullah anam babam sana feda olsun,sizi boyle duşunduren,kederlendiren nedir?
Efendimiz O'na:
Ya Ali bu sırra dayanamazsın dedi.
Hz.Ali(r.a.) ALLAHU TEALA'nın arslanı ALİ,hemen buyuk bir cesaretle:"Efendim anam babam size feda olsun ne olur soyleyin" dedi.
Efendimiz "Peki ya Ali" dedikten sonra acıklayınca sırrı Hz.Ali(r.a)'yi daha o dakika yureğinde buyuk bir sızı karşıladı ve "Efendim ben biraz dışarı cıksam musade eder misiniz?" diye sordu ve cıktı...
Hz.Ali(r.a) artık kendinde değildi,ne olduğunu anlayamadı kendine,dunya uzerinde en cok huzur bulduğu mekandan uzaklaşıyor ve Mekke dışında colde kurumuş bir su kuyusuna kadar koşa koşa gidiyordu.İci feci şekilde yanıyor bu sırrı taşıyamıyacam diye kendi kendine kahrediyordu fakat yapamıyacaktı bağırmak geliyordu icinden ve kuyuya eğilerek bağırdıUUUUUUUU!!!...
Hazret rahatlamıştı ve tekrar huzur yuvasına doğru koşmaya başladı fakat o kurumuş su kuyusunu sıkıntı kapladı,sır onuda yaktı kavurdu,kuyu bile rahat edemedi ve icinden su fışkırmaya başladı.Su oyle bir cıkıyordu ki durmuyordu su ve oyle boşalmıştı ki taştı kuyu kendini aştı suyun boyu...
Derken orayı bir sazlık kapladı,cennet mekanlarından kucuk bir parsel halini aldı adeta...
Bir gun o guzel mekana koyunlarıyla birlikte susuzluktan yanan bir coban geldi.Susuzluğunu giderirken ruzgarın etkisiyle ses cıkaran kamışlar dikkatini cekti.İclerinden bir tanesini aldı ve kopardı.
Evine vardığında bir kenara koydu ve altı veya yedi ay hic ellemedi sonra once icini dağladı.Daha sonra ustune yedi delik actıktan sonra bir ufledi ki cıkan ses Hz.Ali(r.a.)'nin sıkıntısı,feryadı,haykırışı,rahatlayışı,acılışı olan HUUUU!!!... sesiydi.
O an bulbullere gam duştu gamlarından otmeye başladılar gullere.
Gullerin Efendisi Hz.MUHAMMED MUSTAFA(s.a.v)'in derdine artık herkes vakıftı kısmen ve dertleniyordu kahinat bi ahuzar eden o sesle:
HUUU!!!...