28 AGUSTOS CUMA GUNU İMAM HUTBEDE BU HİKAYEYİ OKUMUSTU

Londra'daki camii'ye yeni bir imam gonderilmiş. Adam şehre gitmek icin hep aynı otobuse biniyor ve coğu zaman da aynı sofore rastlıyormuş.

Bir gun, bilet alırken şofor yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturup da parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine "20 kuruşu geri versem mi şofore?" diye duşunuyormuş. Ama icinden bir ses diyormuş ki "cok gulunc bir para ve şoforun umurunda değil. Otobus şirketi cok para kazanıyor zaten... Sadece 20 kuruş onlara bir şey yapmaz." Bu parayı saklayabilirim diye duşunmuş, Allahtan gelen bir hediye gibi...

İnecegi durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden once şoforun yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki: "Paranın ustunu fazla verdiniz."

Şofor gulumsemiş ve demiş ki : "Siz caminin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum, islamı oğrenmek icin. Bu yuzden bilerek size fazla para verdim. Nasıl tepki vereceğinizi gormek istedim."

İnerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış neredeyse, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye calışmış. Gozlerinden yaşlar dokulerek demiş ki:

"Allahım az daha İslamı 20 kuruşa satıyordum!. .."

Unutmayin ki siz belki de musluman olmayan insanlar icin dinimizi tanıtan kişilerdensiniz, bu yuzden hareketlerinize dikkat edin. Maalesef insanlar sizinle birlikte dinimizi de yargılayacaklardır!

SELAM VE DUA İLE HAYIRLI RAMAZANLAR