Aldatan Aldanır
-Nereye gidiyorsun?
Kadın yıllardır bir yastığa baş koyduğu eşine bunu sordu. Eşi sessizce kucuk bir valize giysilerini yerleştiriyordu.
-İcim daraldı ,
-iş yerinde cok bunaldım biraz bir yerlere gidip kafamı dinleyeceğim.
-Bir arkadaşın şimdi boş olan yazlık evine gitmek istiyorum.
-O da nerden cıktı?
-Uc cocukla beni yalnız mı bırakacaksın?
-Kac gun kalacaksın?
Sorularını ardarda sıralarken yureğine bir şuphe coktan duşmuştu .
-Fazla kalmam .
-Uc beş gun falan.
-İş yerinden izin aldım.
Adam bunları soylerken farkettiki hicte rahat değildi, kadın bir şeyler hissetmişti sanki. Gozlerindeki yalan soyleyenlerin kacamak bakışlarını bir turlu saklayamıyordu. Aylardan kasımdı, havada yoğun bir sis vardı,gozgozu gormuyordu.
-Hava cok kotu .
-Bula bula bu gunumu buldun gidecek?.
-Endişe ederim..!
-Vazgec sonra gidersin.!
Kucağında henuz altı aylık kızı ağlamaya başlamıştı. acıkmıştı. Diğer iki cocuğuda babalarının gidişine uzgun bakıyorlardı.
-Hadi git bakalım.
-Eğer gidişin dediğin sebeptense yolun acık olsun!
-Değilse Allah bilsin artık! Hic olmazsa ne duşunduğunu acıkca soylemesede şuphesini bu imalı sozlerle belirtmişti ya, rahatlamıştı.
-Alasmarladık,cocuklara iyi bak!.
-Ben bir iki gune gelirim.
-Bu parayı ekmek parası yaparsın!diyerek karısına kacamak bir opucuk kondurup evden cıktı.
-Hayrola arkadaşım !sabah sabah uc cocukla bu ne telaş gelmişsin?.
-Sorma ....abla benimki bu sabah sudan sebeple ....gitti,ona inanmadım yureğimde bir darlık vardı biraz rahatlarım diye sana geldim.
-oooo...hanım hoş geldin!
-Merak etme erkekler boyle delilikleri bazen yapmak isterler.
-Korkma ...yanlış bir şey yapmaz..diye seslendi arkadaşının eşi.
Arkadaşıyla gun boyu oturup evlilik uzerine konuştular... hanım daha yaşlı ve tecrubeliydi. Ona inandı cocuklarını alıp eve dondu. Ezan okunuyordu. İcinden,''her şeyin hayırlısını nasip et Allahım ''diye dua etti kadın.
-Kim o..?
Kadın sabah sabah calan kapıyı actı..Aman Allahım eşi bir sonraki gunun sabahı kapıda bitivermişti..Niye gelmiştiki?..Hani kafa dinleyecekti? Hicte dinlenmiş gibi bir havası yoktu...Gittiği yerden bir gece kalmış ve donmuştu.
-Hayrola ne oldu?dedi kadın sevincini belli etmeden. Fazla konuşmadılarda. Cocuklar babalarının gelişne ne cok sevinmişlerdi.
Ertesi gun eşi işe başladı. Yaşamlarında değişen bir şey yoktu ama sanki sessiz konuşmalar yapılıyordu da kimse duymuyordu.. Bir akşam sadece şunları konuştular;
-Hava cok kotuydu,yola devam etmedim,... inip bir otelde sabahladım.. geldim.
-Yalnızmıydın?
-Evet kim olacaktıki?
-oyle olsun...anlatmak istediğin başka bir şey varsa dinlerim...
Adam iyice mahcuptu şimdi..bu kadın icini mi okuyordu?...
-Hayır ne olsunki?
-Bu gun eve bu celp geldi,acıp baktım mahkemeye cağırıyor , ne yaptında geldi..?
-Bir şey değil ya! bir yanlış anlamadır mutlaka...oğrenirim sen merak etme!
Adam mahkemeye gidince anladı. Aslında bir otelde değil bir evde sabahlamıştı, kaldığı evin sahibide onu hırsızlıkla sucluyordu. O evde beraber sabahladığı kadın sozde evsahibi kadının altınlarını calmıştı.. Hani ev boştu? Hani arkadaşının eviydi? Hani otelde yanlızdı? Şimdi bunların cevabını eşine nasıl anlatacaktı? Anlatmaya mecburdu cunku işin ucunda hapis cezası,işinden men, yada kefaret odeyerek şikayet edenin şikayetini geri alması vardı .
-Sana anlatmak istediğim şeyleri sozumu kesmeden dinlermisin..?
-Sonra İstersen kız bağır.
-Hepsini hakettim!
-Beni affadermisin?
Eşinin dizlerine kapanmıştı, bir yandanda cocuk gibi ağlıyordu.. Allah buyukluğunu gostermişti. Her şeyi bir bir anlattı. Heyacanla başladığı şey kabusa donmuştu.. bir hevesti.. yanılmıştı...
-Seni cok seviyorum..
-Ne olur beni affet!
-Bunu şimdi daha iyi anlıyorum...!
Saatlerce konuştular.. iki tarafta eksiklerini ortaya dokmuştu. Olan olmuştu..!
-Seni anlıyorum ..
-Seni ihmal ettiğimin farkında değildim..
-Ev işi,cocuklar,sorumluluk derken birbirimizi unutmuşuz..sonucuda bu!.
-uc cocuğumuz var,onların hatırına unutmaya calışacağım.
-Calışacağız başka care yok!
-Ama affetmem yıllarımı alacak.....
-Bunu bilmelisin!dedi kadın.
Kadınında desteğiyle para bulundu, kefaret odendi, mahkeme bitti..!
Aradan yıllar, yıllar gecti.... Bir aradalar.. Ayrılmadılar... ama ikiside hic unutmadılar!..
Bu hikayenin sonunda da bir tavsiyem var; Aldatan aldanır..Aldatmayın !!