'En Cesur Kız' Beyaz Saray'da !

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle, Pakistan'da kızların eğitim gormesini savunduğu icin başından vurulan Malala Yusufzay'ı kabul etti.

ABD Başkanı Barrack Obama ve eşi Michelle, Pakistan'da kızların eğitim gormesini savunduğu icin başından vurulan Malala Yusufzay'ı kabul etti. Beyaz Saray'dan yapılan acıklamada, Başkan Obama ve eşinin, goruşmede Malala'ya ulkesinde kız cocukların da eğitim gormesi icin verdiği ilham verici ve tutkulu calışmasından dolayı teşekkur ettiği kaydedildi. Michelle Obama'nın kız cocukların eğitiminin onemine işaret ettiği ve onların eğitimine yapılacak yatırımın hem kendi kızları ve torunları icin hem de onların ailesi, toplumları ve ulkeleri icin en iyi yatırım olduğunu kaydettiği belirtildi. 16 yaşındaki Malala ile goruşmeye
Obama'nın buyuk kızı, 15 yaşındaki Malia da katıldı. 'Dunyayı değiştirecek kızlar' Acıklamada ayrıca Obama'nın Dunya Kız Cocukları Gunu dolayısıyla yayımladığı mesajında yer alan "Kendi kaderlerini sececek şansı verdiğimiz takdirde, birgun dunya uzerinde uluslara onculuk edecek kızlar var. Eğer onlara hayal kurma ozgurluğunu verirsek, her kıtada, bizim sadece hayal edebileceğimiz şekilde dunyayı değiştirecek kızlar var" ifadelere yer verildi. 16 yaşındaki Malala Yusufzay, gectiğimiz gunlerde Avrupa Parlamentosu'nun her yıl insan hakları alanında verdiği Sakharov Odulu'ne layık gorulmuştu. Taliban başından vurmuştu Kız cocuklarının eğitim hakkı icin mucadele eden ve bu cercevede kampanya yuruten Yusufzay, gecen yıl okul otobusundeyken Taliban tarafından duzenlenen silahlı saldırıda yaralanmıştı. Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un "dunyanın en cesur kızı" olarak nitelediği Malala, aralarında Saharov ve 'uluslararası cocuk barış odulu'nun de bulunduğu cok sayıda odule layık gorulmuştu.

Kaynak