İstanbul’da yeni evli bir cifte 103 bin liralık elektrik faturası geldi.
İstanbul Esenyurt’ta oturan Kılıc cifti gelen elektrik faturasına şaşırdı. Faturanın tutar bolumunde 103 bin 610 lira yazıyordu.
Faturayı gorunce sabaha kadar uyuamadım diyen Aytac Kılıc, “Akşam posta kutusunda faturayı gorunce sevinmiştim. Daha yeni evliyim, otomatik odeme yapmak icin faturayı bekliyordum. Faturadaki tutarı gorene kadar sevincliydim. Gorunce uykularım kactı, sabaha kadar uyuyamadım" şeklinde konuştu.
Ertesi gun elektrik dağıtım şirketine gidip tutara itiraz eden Aytac Kılıc, "Yetkililere gosterince onlar da guldu faturaya. Sonra incelemek uzere işleme aldılar. Son odeme tarihi bayramdan sonrasına geliyor. Benim korkum bayramdan sonra gelip sayaca bakacaklarmış. Eğer sayaca bakıp bu faturayı işleme koyarlarsa faiz yuklerlerse ben ne yapacağım bilemiyorum" dedi.
Kılıc cifti şimdi bayram sonrasını bekliyor. Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu da yuksek elektrik faturalarında yeni bir duzenleme uzerinde calışıyor.
Buna gore aboneneler, itiraz ettikleri taktirde bir onceki fatura bedeli kadar tutar odeyecek. Geri kalan rakamın harcandığını elektrik dağıtım şirketi ispat etmek zorunda kalacak.
Kaynak